Nadine Keßler missar resten av säsongen

damfotboll.com har flera gånger försökt få en intervju med världens basta fotbollsspelare 2014, tyska Nadine Keßler. Lika många gånger förtröstades vi av hennes klubb VfL Wolfsburg pga spelarens knäskada. Nu står det klart att Nadine Keßler missar inte bara kvartsfinalerna i UWCL mot Rosengård utan resten av hela Bundesliga säsongen och troligtvis även VM.
Nadine Keßler (Foto: Carl Sandin / Bildbyrån)

Den 12 mars, alltså på torsdag nästa vecka kommer Nadine Keßler att operera sitt vänstra knä för åttonde gången (!). Hon har spelat endast en match under säsongen 2014/15 och inte ska det bli fler.
– Jag tycker att det är himla tråkigt att Nadine måste opereras ytterligare en gång, säger hennes klubbtränare Ralf Kellermann på Wolfsburgs hemsida.

– Hon är en ledargestalt bå på och utanför planen som är oerhört viktigt för laget. Jag hoppas att operationen går bra och att Kessi snart kan börja träna igen.

Nadine Keßlers kontrakt med Wolfsburg sträcker sig fram till slutet av innevarande säsong, men Kellermann uttrycker sin förhoppning att 26-åringen ska fortsätta vara en del av Europas bästa klubblag.
Tyvärr lär det inte bli en intervju med världens basta fotbollsspelare inom överskådlig tid på den här sidan.

Tyskland verkar behöva klara sig utan en nyckelspelare i årets VM. Silvia Neid har under de senaste månaderna testat flera spelare på positionen bredvid Lena Goeßling, bl a Dzsenifer Marozsan och Melanie Leupolz.