Danskt smil och svenska tårar

Dystra miner och depp i Linköping, samtidigt den största framgången för dansk damfotboll på över tio år. 3 031 åskådare och direkt teveutsändning gjorde sitt till när Bröndby gick vidare.
Magdalena Ericsson och Pernille Harder begrundar den bittra förlusten. FOTO: Filip Oskarsson.

Intensivt, välplanerat försvarsspel och några blixtrande tillfällen i den andra boxen räckte för att vinna det nordiska dubbelmötet.

Katrine Vejes framstötar längs kanten hade inte lika mycket att göra med matchbilden, Bröndbys mittfältbreddare var oavsett jublande glad efteråt.
– En jättehård match, planen var svår också, pustade hon med ett leende på läpparna.

Bröndby fick de nödvändiga energitillskotten för att hålla ut. Försvarssamarbetet var stabilt från mittlås till ytterkant, målvakten Katrine Abel säker i besluten när utrusningar och undanboxningar krävdes.

Inte minst fick den danska semifinaldrömmen tydligare konturer efter ännu ett raskt ledningsmål, 1-0 redan efter sex minuter i hemmamatchen.
– Bra att vi gör mål tidigt, det påverkar positivt och vi blir lite mer avslappnade.

Linköping svarade med en av de sista sparkarna före paus, men fick staplade stenarna dåligt och fick inget mentalt överläge.

Direkt efter paus, när gästerna borde varit som starkast med det psykologiskt viktiga 1-1-målet fick Bröndby mer andrum och samlade styrkorna för en samlad och tajt avslutning.
– Jag tror inte att det är meningen att vi ska ha elva man i backlinjen till sist, men Linköping fortsätter att pressa, sade Katrine Veje.

Den tidigare Rosengårdspelaren fortsätter med sitt inhemska klubblag, Frankfurt väntar utan tvivel i nästa omgång.

Säkert en ännu större utmaning, Frankfurt har skärpan från att vara mitt upp i toppstriden i Bundesliga och anfallskapacitet av det helt stora.

Dzsenifer Marozsán och Celia Sasic´ löser de offensiva uppgifterna sinsemellan i det mycket målfarliga laget, om inte Kerstin Garefrekes styrka i luften ger utdelning.
– Vi mötte dem med Malmö för tre år sedan, måste definitivt spela vårt allra bästa nu också, sade Katrine Veje.

Första matchen spelas om tre veckor (18/19 april) i finansstaden vid Main. En formsak återstår för Frankfurt, imorgon söndag ska laget fullfölja 5-0 från bortakvarten mot Bristol City.

Bröndby har redan klarat sina hinder på vägen. Katrine Veje har en händelserik vår i kikaren innan hon blir Seattles spelare till sommaren
– Jag ser fram emot allting och hoppas på det bästa, log hon.

Rainer Fussgänger 2015-03-29 01:32

Tråkigt för LFC! Brøndby blr kanonmat för Frankfurt.