Tomhet och besvikelse i FC Rosengård

Besvikelse, tomhet och uppgivenhet. Spelarna i FC Rosengård var av naturliga skäl mycket, mycket ledsna efter att de blivit utslagna ur Champions League. Men där finns också en stolthet.
FC Rosengårds lagkapten Lina Nilsson var bedrövad efter att ha blivit utslagen i Champions League. Foto: Bildbyrån

En mardrömsstart, en upphämtning, en svacka, några försvarsmissar och en sista strimma hopp i slutminuten. Matchen mellan FC Rosengård och VfL Wolfsburg var i mångt och mycket en kamp mellan hopp och förtvivlan. Damfotboll.com pratade med Lina Nilsson, ytterback och lagkapten i Rosengård, efter matchen.
- Det är riktigt tungt, jag vet inte vad jag ska säga, suckar Rosengårds kapten Lina Nilsson..

Matchen slutade 3-3, och därmed tog Wolfsburg semifinalplatsen med fler gjorda mål på bortaplan. Dubbelmötet slutade totalt 4-4. Nilsson ser skillnaden mellan lagen.
- Idag är det spelet i straffområderna som avgör. De gör i stort sätt tre mål på tre lägen, säger Nilsson och förklarar sedan vad som krävs för at FCt Rosengård skulle kunnat gå hela vägen.
- En gynnsammare lottning. Nej, men jag tycker vi tagit det sista klivet – nu gäller det bara att komma förbi det där kvartsfinalspöket. Idag tycker jag vi är minns lika bra som dem, men vi saknar turen och det här lilla extra

Matchen svängde fler gånger om. Ena minuten var FC Rosengård vidare, några minuter senare behövde man två mål för att nå semifinalen. Lina Nilsson berättar hur det kändes ute på planen.
- Tyvärr får de 1-0 väldigt tidigt, men efter det backar de hem och vi jobbar oss in i det. När första halvlek är slut tycker jag att det är vi som hade övertaget och de som var stressade. Sen får de ett skitmål, och kontrar in ett tredje. Då känns det ju väldigt tungt. Det är synd att vi får det sista målet så sent, men vi fajtar ända in i slutet och med lite tur hade Bachmann kunnat få in bollen på slutet.
Vad tänkte du när Gunnarsdottir gjorde 3-3 på övertiden?
- Jag tänker bara ”hämta bollen snabbt som fan och tryck upp den!

Just nu är det en stor tomhet som uppfyller Rosengårds-spelarna:
- Vi har tränat för detta sedan lottningen och så är det över på ett ögonblick. Alltså, vi gör fyra mål på Wolfsburg – det känns som att man borde gå vidare på det, avrundar Lina Nilsson.

Håkis 2015-03-29 19:09

Dock har Malmö/Rosengård aldrig vunnit mot Wolfsburg.4 matcher ,två oavgjorda och två förluster.Hygglig statistik ändå i rättvisans namn