Lagkapten Fischer vandrar vidare

Som de flesta vet vid detta laget blev kvartsfinalmötet mellan Rosengård och Wolfsburg både intensiv och gastkramande. Wolfsburg, dubbel regerande mästare i Europacupen, tog sig till slut till semifinal via fler gjorda bortamål än de svenska mästarna. Nilla Fischer var så klart glad över segern. När damfotboll.com pratade med henne visade hon prov på en respektfull glädje men Fischer kunde känna med det förlorande laget.
Nilla Fischer strålande över avancemanget i Champions League . Foto: Bildbyrån

– Jag vet ju att det är djävligt tungt. De är ju så nära. Det är en underbar inramning idag, och jag vet att det är tungt. Ingenting jag säger kommer hjälpa, det finns inget jag kan säga för att de ska känna sig bättre, säger Fischer och koncentrerar sedan på Wolfsburg--lyckan:
- Det känns oerhört skönt, speciellt sett till hur matcherna utvecklade sig. Det är tajt, men sammantaget tycker jag att vi är värda att gå vidare.

Inför avspark på Malmö IP när spelarna presenterades var det Marta som drog ned störst jubel från den stora publikskaran. Men Fischer, som tidigare vunnit SM-guld med Malmö-laget, var inte långt ifrån. Hon är fortfarande populär i Malmö, åtminstode var hon det före avspark. Hur det ser ut nu låter vi vara osagt.
– Jag hörde inte jublet, men det känns roligt. Det kändes väldigt kul att vara tillbaka här och spela. Jag har varit nio säsonger i Malmö och folk på stan känner igen mig. Alla är vänliga och trevliga, ler Fischer.

I svensk media har det inför matchen spekulerats i att Wolfsburg var både pressat och stressat före det andra mötet, något Fischer både bekräftar och dementerar:
– Det är klart, vi hade inte det utgångsläge vi ville ha. Men vi pratade mycket om att vi bara behövde ett mål, och fokuserade på uppgiften. Men nej, stressade tror jag inte – men så klart det var en anspänning.

I semifinalen ställs Fischer mot fler svenska landslagskamrater. Man möter PSG från Frankrike, där finns Kosovare Asllani och Caroline Seger. Fischer ser sitt lag som favorit men medger att det kommer att bli tufft.
– Det kommer bli liknande denna. PSG har också ett lag med kvaliteer att gå till final. Det gäller att vi presterar på hög nivå, men det känns som att vi har väldigt stor chans att gå till final.
Wolfsburg har dock lyckats spela bort Rosengård från Champions League. Med den känslan kunde Fischer lämna Malmö ännu en gång.