Osannolik repris för Hanna Folkesson

Det lilla hoppet om att knäskadan Hanna Folkesson ådrog sig i onsdagens landskamp skulle vara av lindrig art grusades av magnetkamerabilderna. Främre korsbandet var helt av.Damfotboll.com får tag i förbundskapten Pia Sundhage på telefon i väntan på flyg hem ifrån Skottland där hon såg landskampen mot Australien på torsdagkvällen.
Det var i den här situationen det hände, bilden tagen av fotograf Anders Henrikson sekunden innan Hanna vrider sitt knä fel och faller ihop.

– Det är så ledsamt. Hanna missade ju EM 2013 och har sen jobbat sig tillbaka och blivit en viktig kugge i landslaget och så drabbas hon igen. Det gör ont i en, säger Pia.
Ödet har varit osannolikt grymt mot Hanna. Den siste maj 2013 hade damfotboll.com följande rubrik: Hanna Folkesson skadad, missar EM.
"Umeå IK:s Hanna Folkesson skadade sig på träningen inför matchen mot Norge, ett inre ledband har gått sönder i knät och därmed ser Folkessons EM-drömmar ut att grusas.
"


Det var efter ett motlägg.
Skillnaden mot händelsen i onsdags var att Hanna den här gången "bara" råkade falla olyckligt i en inte alltför hård närkamp. Förutom det avslitna korsbandet upptäcktes även en liten spricka i yttre menisken, skriver svenskfotboll.se.
Nu får Hanna vänta på ett svullnaden i knäet lägger sig och sedan blir det operation och rehab. När hon kan börja träna igen är VM redan avslutat borta i Kanada.

mia.e. 2015-04-16 09:38

Tyckte Sverige spelade bra i stort, ingen tvekan om vem som hade de tyngsta spelarna och det mest rutinerade laget, kändes rätt bra, ändå så, att se Sverige, men så kom Folkessons skada på det...

Känner verkligen med Folkesson. Det är bara för jekligt, med tanke på ett missat mästerskap redan. En vanlig skada, inget vi lyckats "nolla" inom sporten, damfotbollens "förbannelse", dessa knäskador, men så nära ett nytt stort mästerskap... Det är för jekla tufft... Går inte att säga nått annat.
Önskar ändå god bättring och rehab, så småningom, när hon fått knät tillsett och helt igen..

(Känner ju lite extra med Folkesson för att man själv som så många, många andra varit där med en skada en gång, och också hört andras erfarenheter; de, skadorna, kommer ju alltid olägligt, är alltid ovälkomna... Oavsett vilken nivå man befinner sig på. Man får kämpa för att hitta tillbaks till den goa känslan, ibland. Men med rätt "go", som landslagsspelare brukar ha, går det...)

Mark 2015-04-10 21:32

"Hoppas hon blir bättre."