Elina Johansson är seriens snabbaste målgörare

Elina Johansson gjorde det första målet i årets Damallsvenskan, och det snabbaste målet i premiäromgången. Damfotboll.com har checkat läget med Hammarby-anfallaren.
FOTO: Anders Henrikson
Elina Johansson jublar över premiärmålet

I lördags kickade serien igång med matchen mellan Hammarby och Mallbacken. Lagen ställdes mot varandra ifjol också men då i Elitettan. Det tog drygt åtta minuter innan nollan spräcktes i nykomlingsmötet. Målskytt Elina Johansson.
– (Katrin) Schmidt får bollen på mittplan och driver framåt, spelar ut den på höger och jag drog till direkt i bortre hörnet, beskriver Johansson sitt första mål i Damallsvenskan.

Hon är en van Hammarby-målskytt. Laget har spenderat de senaste säsongerna i den näst högsta serien, och detta var Hammarbys första mål i Damallsvenskan sedan i början av september 2011. Johansson beskriver känslan hon fylldes med när bollen gick i mål.
– Otroligt skönt! Det känns ju jättecoolt att se den gå i mål.

Men att det var det första målet i Damallsvenskan i år har hon inte ens reflekterat över förrän damfotboll.com påpekar det.
– Jag har faktiskt inte alls tänkt på att det var första målet, men det är ju roligt.

Istället fokuserar Johansson och Hammarby på nya tuffare uppgifter.
– Det var otroligt viktigt att vinna premiären. Vi fick känslan av att ”vi kan faktiskt det här!”. Nu har vi ju ett tufft spelschema . Men premiären visade att vi kan, avslutar seriens första målskytt.