Klasskillnad mellan Limhamn/Bunkeflo och Bollstanäs

Limhamn/Bunkeflo tog välförtjänt alla tre poängen med sig från Bollstanäs IP genom en 0-3 (0-2)-seger mot Bollstanäs. Mål av Emma Krantz, Josefine Rydle och Saga Ollerstam.
LB07:s målgörartrio Emma Krantz, Josefine Rydle och Saga Ollerstam

Trots motvinden satte LB07 direkt högsta fart och belägrade området i och runt hemmalagets straffområde i inledningen. Josefine Rydle sköt ett bra skott som det blev retur på men Mia Persson kunde inte hålla avslutet innanför målramen. Det kunde dock Emma Krantz då hon stötte in returen på ett annat bra vinkelskott från Sophie Sundqvist. Då hade klockan bara hunnit åtta minuter. Dominansen fortsatte och gästerna tilldömdes en straff efter att hemmamålvakten Pernilla Ebberyd kom lite sent i en utrusning. Ebberyd tog revansch genom en utmärkt parad på Rydles straff.
Bollstanäs lyckades etablera lite mer spel efter straffräddningen och den kraftfulla forwarden Josefin Jarstad oroade och hade ett par skott där det senare var nära att resultera. Även yttermittfältaren Anna Thim hade ett bra läge men skottet i burgaveln.

Rydle fick sedan ett bra inlägg att ta vara på och då gjorde hon inget misstag och bortalaget gick till paus med en trygg 0-2 ledning.
- Otäckt att bara ha 0-2 i paus efter vår dominans. Får de ett mål så får de ju snabbt energi, sade Sven Sjunnesson, tränare hos Limhamn/Bunkeflo.
Faktum var att det kunde stått 1-2 redan i paus då hemmalaget fick sin stora chans när Jarstad frispelades av mittbacken Emma Widström men ett något för snabbt avslut gjorde att Josephine Frigge kunde visa upp en mycket fin räddning.

Hemmalaget försökte med två byten redan i paus att få en snabb kontakt men laget har väldigt svårt att skapa något framåt, det blev mest långa chansbollar.
- Vi får ägna så mycket kraft i vårt försvar så att vi klarar av att etablera något eget spel offensivt, analyserade Kalle Fremdling, hemmalagets tränare.
LB07 stängde matchen efter en längre anfallssekvens som slutade med en hörna. På den var unga löftet och mittbacken Saga Ollerstam högst och knoppade in 0-3.
- Saga är en kommande landslagstjej, lovade Sjunnesson.
Hemmalaget förmådde inte hota och L/B tog inga risker och när utmärkta domaren Laura Rapp blåste av matchen stod siffrorna 0-3 på tavlan.

- LB07 var bättre än vi så det är inte så mycket att säga om. Klart att det svider, men vi får inte till ett ordnat passningsspel högre upp i banan för att hota dom. Vi hämtar oss lite efter deras brutala pressöppning men sedan kommer tvåan olyckligt. Å andra sidan gör ”Ebbe” en kanonräddning på straffen så det kunde runnit iväg tidigare. 3-0 speglar matchbilden avslutar Fremdling.

- Jag tycker vi skulle gjort ett par mål till för ska vi vara ärliga tycker jag vi gör en mycket bra match och var överlägsna. Vi var inte bra mot Östersund och definitivt inte bra mot Djurgården. Vi har jobbat hårt på att överbelasta och flytta upp laget och det gör att vi får in fler spelare i boxen när det är dags sade Sven Sjunnesson som också lovade att Nellie Lilja kommer att vara en landslagstjej ”så det sjunger om det” i framtiden. Lilja (född -99) och Ollerstam (98) är alltså spelare att hålla ett extra öga på framöver.