Hammarby vinner poäng mot Linköping

Inte oväntat blev uppgiften borta mot Hammarby på Zinkensdams IP en svår sådan för Linköping som fortfarande har stora problem att göra mål. 0 - 0 slutade matchen och det var förstås ett bra resultat för nykomlingarna.
Sofia Lundgren jublar ihop med Lina Ringshamre målvakt i Hammarby. Foto: Filip Oskarsson

Linköping saknade tre landslagsspelare, nämligen Charlotte Rohlin, Vera Dyatel och Fridolina Rolfö. Efter knäskadan har VM-aktuella Rolfö nu drabbats av problem med ljumsken och tiden rinner ut för den tilltänkta VM-jokern. Pga att Rohlin inte kunde starta fick Magdalena Ericsson spela mittback med Janni Arnth. Ericsson som även hon ses av många som en självklar VM-spelare, dock inte som det verkar av beslutsfattande Pia Sundhage och Lillie Persson.

Hammarby i stort sett utan skadeproblem började utan allt för stor respekt mot cupvinnarna från Östergötland. Det får sägas att man har ett kopiöst hårt jobbande mittfält med duktiga Katrin Schmidt, Madeleine Tegström och inte minst lagkaptenen Olga Ekblom.

Men Linköping hade lite mer bollinnehav och även de bättre målchanserna strax innan det var dags för halvtidsvilan. Den första var ett välplacerat skott av Pernille Harder, inte hårt men välplacerat som strök knappt förbi f.d. Linköpingsmålvakten Sofia Lundgrens bur. Den andra chansen kom efter en snygg passning av Harder i den 35:e minuten tvärs över planen till Emma Lennartsson som även hon missade målet.

Plötsligt dock sprang sig en Hammarby-spelare fri och sköt ett hårt skott som missade ribban med någon centimeter, den dittills största målchansen fyra minuter före paus. Tveksamt om Katie Fraine hade nått dit i tid.

Den andra halvleken såg ett aggressivare Linköping som försökte göra spelet snabbare och komma till fler inlägg från kanterna. Sällan kunde Hammarby bita sig fast i motståndarnas planhalva, men när Emma Jansson kom in för Clara Markstedt hade Jansson en bra chans i den 72:a minuten, men Katie Fraine räddade med bra reflex.

Linköping har fortfarande väldigt svårt att skapa klara målchanser. Man spelar ibland alldeles för komplicerat istället för rakt och snabbt och verkar sakna den sista beslutsamheten.
Både Linköping och Kopparbergs/Göteborg som hade för avsikt att konkurrera med Rosengård har efter tre matcher redan tappat fem poäng var medan Rosengård har full pott.

Hammarbys kämparinsats mot ett endast något bättre Linköping gör dock att resultatet är välförtjänt . Man har nu vunnit lika många poäng som just Linköping och Kopparbergs/Göteborg efter tre omgångar.

FOTNOT: 2009-2013 var Sofia Lundgren förstamålvakt i Linköpings FC.

Lenn 2015-04-30 13:56

Efter FC Rosengård blir serien nog jämnare än man trott. Nykomlingen Hammarby har lyckats bra. 0 - 0 mot Lin är starkt men 1-0 eller 2-0 hade kanske varit för bra. Tycker det förutom FC R görs ovanligt lite mål i år.