Tränarbyte i AIK

AIK meddelar att man skiftar tränare under VM-uppehållet. Efter den poängmässigt svaga inledningen av säsongen lämnar Mattias Eriksson över tränarjobbet till assisterande tränaren Nazanin Vaseghpanah, som därmed blir den tredje kvinnan som basar över ett Damallsvenskt lag 2015.
Nazanin Vaseghpanah tar över tränarjobbet i AIK. Foto: Anders Henrikson

Nazanin Vaseghpanah har en lång spelarkarriär bakom sig med spel i såväl AIK samt i Hammarby.

När AIK föll ur Damallsvenskan 2012 tappade man nästan ett helt lag - inklusive "Naza" som lade skorna på hyllan, men i en intervju med damfotboll.com på senhösten antydde "Naza" på slutet att hon kanske skulle återuppta fotbollen eftersom hon vid den tidpunkten hade gått steg 2 i tränarutbildningen.

27 år gammal gjorde Nazanin Vaseghpanah come-back som assisterande tränare i AIK och nu tar hon alltså över hela ansvaret som tränare för laget.

Rufus 2015-05-26 17:49

Som traditionen bjuder är det huvudtränaren som får gå till slaktbänken som syndabock när laget presterar uselt. Det är förstås inte enbart Mattias Erikssons "förtjänst" att AIK-damerna har fastnat med fötterna i bottendyn. Sanningen är helt enkelt den att truppen inte håller tillräcklig allsvensk standard.

Modigt av temperamentsfulla Nazanin Vaseghpanah att ge sig i kast med detta till synes omöjliga uppdrag. Kan hon blåsa nytt liv i "Gnaget" m/2015 är det en bedrift värdigt en bragdmedalj. Det är bara att önska henne ett riktigt stort lycka till!