Doktorn har ordet om läget för VM-laget

Landslagsläkaren Yelverton Tegner ger sin syn på skadeläget på VM-spelarna Olivia Schough, Emma Berglund, Charlotte Rohlin, Lisa Dahlkvist, Jessica Samuelsson samt om hjärnskakningen på Marija Banusic, som är uttagen som reserv i truppen.
Landslagsläkaren Yelverton Tegner försiktigt optimistisk vad gäller skadeläget i landslaget. Foto: Bildbyrån

Flera småskador men ingen allvarlig sammanfattar han.
– Vi har massor med spelare som är lite småskadade. Det är antalet som är problemet, inte skadorna i sig, säger Tegner om skadeläget i den svenska VM-truppen som spelar sin VM-premiär nästa måndag.

Yelverton berättar i en intervju på svenskfotboll.se om hur det såg ut på gårdagens träning.
– Emma Berglund, som klev av i landskampen mot Holland med en känning i låret körde i dag en rehabiliterande träning som var positiv. Men sen trampades på handen och har fått en blödning i mellanhandsbenen och under huden och det gör ont. Nu har hon alltså två bekymmer men båda under kontroll. Olivia Schough klev av träningen med en lättare känning i knäet, men det är inga problem. Vidare Lisa Dahlkvist som också gick av men det var helt enligt plan då hon successivt ska slussar in i fullt spel. Charlotte Rohlin är definitivt på bättringsvägen, hon klagade inte efter träningen och det är positivt. Sen har vi Marija Banusic som fick en lite hjärnskakning på träningen i veckan och som vilar. Hon håller sakta men säkert på att bli bättre och kanske symptomfri om någon dag. Sen gäller rehabilitering enligt ”hjärntrappan” i sex dagar från första symptomfria dag.
Under måndagen kommer KIF Örebro-spelaren Marina Pettersson Engström att anlända som reserv till VM-truppen i Kanada. Förbundskaptenen Pia Sundhage vill säkra upp truppen med tanke de småskador som några av spelarna har.
– Om vi följer mina intentioner, mina drömmar, så kommer det inte vara några som helst problem för tjejerna när vi väl kommer in i VM, säger Tegner.