Olivia Schough tar revansch i VM

För två år sedan hoppade hon in i EM på hemmaplan. Förra säsongen blev också hoppig när Olivia Schough bytte mellan utländska klubbar. Med på resan till VM har forwarden en vår i Eskilstuna och förtroende från förbundskaptenen.
VM-debutanten Olivia Schough har redan spelat ett mästerskap; Bildbyrån (arkiv).

– Det är skönt att ha en bra grund, säger hon.

Mitt under förra sommaren upplevde Olivia Schough en tuff period i karriären. Kontraktet med Bayern Munchen bröts med efterhängsna skadeproblem, Schough letade klubb och petades i samma veva från landslagsuttagningarna.
Rossiyanka blev räddningen, den långa flytten till Ryssland gjorde slipade yrvädrets spetsegenskaper på plan, och utanför:
– Jag känner att jag vuxit som människa mest, tar ansvar helt enkelt. Nu klarar jag av att vara ensam på ett helt annat sätt och trivs med det, var hennes ord till damfotboll.com under en samling tidigare i våras.

Schough var snart landslagsmässig igen, ändå fick VM-uttagningen henne att bubbla inombords. Ett bevis på att hon tacklat fjorårets motgångar och gått vidare.
– Det är lite revansch kan man säga. Fantastiskt att komma med i truppen, ett VM är ju inte någon liten grej, säger hon inför sitt andra mästerskap.

– Det är skönt att ha gjort sin debut i mästerskap. Man har lite mer koll på läget, även om jag tror att VM är lite annorlunda.

Vad ser du framför dig i Kanada?
– Väldigt mycket folk på alla våra matcher, särskilt USA-matchen lär bli riktigt galet. De lär ju ha en del fans.

Efter Rossiyanka kom Eskilstuna där Olivia Schough är anfallspartner till Gaelle Enganamouit. Två VM-nam med olika egenskaper. Medan Kameruns landslagsspelare tar emot och arbetar fast bollen springer Schough i djupled, så här långt till två mål för United.
– Jag känner att jag har med mig mycket speltid, sen har jag fått göra lite mål också. Jag spelar i ett lag där jag trivs och är trygg, tränaren tror på mig.
Bra genrep i regnet


I regn- och åskgenrepet mot Nederländerna fick hon ytterligare plus i blågult, smart passningsspel och spänst i löpsteget på en halvtimmes speltid.

Medan förlägret pågår, i Toronto och snart i premiärorten Winnipeg fyller 24-åringen fler funktioner.
– Det är tuffa träningar för att få igång pulsen rejält. Vi vill bygga upp en härlig lagkänsla, vet hur gjorde under EM då vi hittade på olika aktiviteter för att trigga igång våra hjärnor.

Och där är du inblandad?
– Inte så mycket i idéerna kanske, men utförandet är man hyfsat delaktig i. Jag gillar ju sånt som ni kanske märkt.

Mark 2015-06-06 17:24

"Hoppas Olivia Schough och de andra kommer på en bra målgest."