Historiskt för Södermanland i Cup Kommunal

Som sedvanligt är spelas finalen i Cup Kommunal i Halmstad under elitflicklägret nu på onsdag den 24 juni och för första gången någonsin är Södermanland så långt framme som i en final och där väntar Halland.

Det var i mars Södermanland slog ut Medelpad i semifinalen och då undrar jag med tanke på spelarnas schema med klubb- och landslagsspel, hur ni kunnat förbereda er inför finalen mot Halland?
– Vi har haft två samlingar före avresa till finalen och det är väl inte så mycket men mer går nog inte att få tid med för dessa tjejer som måste prioritera sina klubbträningar, säger Martin Skogman distriktsförbundskapten
Vad har ni då gjort för att spela ihop laget?
– Vid samlingarna har vi haft teoretisk genomgång av vad som krävs på varje position på plan. Vi har försökt att vara så tydliga som möjligt och sammanställt allt skriftligt och det är lätt för spelarna att gå tillbaka och läsa på.

Är det realistiskt att tro att man ska kunna spela ihop ett distriktslag, eller får ni helt enkelt lita på spelarnas kompetens och förmåga att anpassa sig till varandra när de nu träffas igen?
– I ett distriktslag är det en blandning av de bästa spelarna i distriktet och man kan komma in med lite olika fotbollskunskaper. Det är charmen med distriktslag och en utmaning för oss ledare och tränare att jobba ihop dessa spelare. Vi har vunnit samtliga matcher fram till finalen med uddamål och jag ser det som en styrka att vi kunnat ta ledningen och hålla den eller att avgöra mot slutet av matchen. Sett till att vi tagit oss till final kan man inte annat än att vara nöjd.

Så till den stora finalen. Vilka förväntningar har ni inför den?
– Det kommer säkert att bli en tuff match mellan två lag som är lika sugna på att ta hem titeln Cup Kommunal 2015 och det är klart att vi kommer att vara jätteladdade inför matchen. Tjejerna är unga, en del med erfarenhet från flicklandslagsspel kan bidra med kunskap om hur man laddar inför viktiga matcher. Tjejerna har koll på varandra i båda lagen så jag tänker att det blir en spännande final, säger Martin.

Finalen spelas på onsdagen med avspark kl 19.00 i Halmstad, på Sannarps IP (Halland) som i stort sett spela på hemmaplan för motståndarna, tror du att det kan påverka?
– Med tanke på närheten lär väl många ifrån respektive spelares klubbar komma och heja fram dem men vi får säkert också lite stöd ifrån publiken. Vi kommer att åka ner en dag i förväg så vi slipper ha resan i benen. Det blir en lätt träning på förmiddagen, lunch vila och sen genomgång inför matchen som spelas senare på kvällen. Vi får tacka distriktet som gett oss möjligheten att ladda på bästa sätt genom att förhoppningsvis komma hem som vinnare, avslutar Martin.