Succémålvakten tvingas tacka nej till EM

FC Rosengårds succémålvakt Zecira Musovic kom inte med i Pia Sundhages VM-trupp. Och nu tvingas hon tacka nej till slutspelet i F19-EM i Israel, där hon skulle ha varit lagkapten.
FOTO: Bildbyrån

Under våren har det spekulerats i huruvida Zecira Musovic kommer att åka med F19-landslaget till EM-slutspelet i Israel som spelas mellan den 15 och 27 juli. Svaret kommer nu. - Nej, Musovic kommer inte att åka med till Israel.
- Jag har ringt och tackat nej. Det måste jag göra av respekt för min arbetsgivare som är betalar min lön, säger Musovic till damfotboll.com.
- Jag har inte fått välja utan FC Rosengård har bestämt åt mig, men jag respekterar klubbens beslut

Musovic har under året blivit allt mer självklar som förstamålvakt i FC Rosengård. De svenska mästarna skulle behöva släppa sin burväktare utanför det internationella spelschemat för att Musovic ska spela EM. Under den perioden har de svenska mästarna tre matcher i Damallsvenskan.
- Det här är ett specialfall och vi förstår att det ställer till det både för Calle Barrling (förbundskapten för U19-landslaget) och Zecira. Men EM ligger utanför FIFAs datum och vi har viktiga matcher både i Damallsvenskan och cupen. Vår andra målvakt Kathrin Längert har varit skadad till och från under våren och vill det sig illa skulle vi kunna stå utan målvakt om vi släpper Zecira, säger Rosengård klubbchef Klas Tjebbes till damfotboll.com.
Musovic själv hade gärna spelat EM om hon varit den som bestämde.
- Om det funnits en lösning så hade jag absolut velat åka. Det är en dröm att få representera och leda sitt landslag, säger Musovic som varit kapten för F19-landslaget under kvalet till EM-slutspelet.

Martin 2015-06-12 14:51

Kul att Rosengård har sån respekt för LFC (som man ju möter den 22 Juli) att man vägrar släppa en av nyckelspelarna i F19-landslaget :)

För LFC var det emellertid inget snack att Blackstenius skulle få åka trots att Rolfö haft skadebekymmer och att Stina nu missar två svåra 'Norrlandsmatcher' samt mötet med Rosengård.

Intressant att 1:an och 2:an i serien har så totalt olika syn i en och samma fråga.

Thorsten Frennstedt 2015-06-12 18:20

Ännu mera intressant är att FC Rosengård har EFD i ryggen när det gäller att släppa spelare för landslag.

Erik 2015-06-12 21:43

Rosengård lär vinna Damallsvenskan komfortabelt även om dom avstår Musovic i tre matcher, och cupsemifinalen skulle säkert gå att flytta.