Onödigt stor förlust för Hovås Billdal

Det var toppmöte i Elitettan idag på Kristinebergs IP. Fyran Djurgården (med en match mindre spelad) tog emot trean Hovås Billdal. Matchen slutade 4-0 till hemmalaget. Matchen var väldigt mycket jämnare än de stora siffrorna visade. De två sista målen kom av Matilda Rosqvist och Therese Persson på stopptid. Det stod 1-0 i paus. 146 personer såg matchen.
Hovås Billdals målvakt Jenny Olsson rätt placerad. FOTO: Urban Göransson

De två första chanserna i matchen hade Hovås Billdal genom Taina Hartikainen som sköt över och Sarah Fredborg som sköt i burgaveln. Djurgårdens Madeleine Stegius hade Djurgårdens första chans efter en passning från Sigrid Persson in i straffområdet. Skottet räddades av målvakten Jenny Olsson och rensades sedan bort av försvarare.
I 26:e minuten tog sig Pernilla Milton sig in i straffområdet och körde slalom mellan hemmaförsvararna innan hon sköt ett skott som målvakten Susanne Nilsson räddade till hörna. Fem minuter senare, i den 31:a minuten kom hemmalagets första mål genom Madeleine Stegius som sköt ett skott från ganska nära håll. Skottet gick till vänster om målvakten Olsson som inte hade någon chans. Det var inte alls rättvist eftersom Hovås Billdal var minst lika bra och hade haft fler och bättre chanser så långt i matchen.


Fem minuter senare i den 50:e minuten sköt samma Stegius ett skott i ribban, ett skott som var värt ett bättre öde. En minut senare kom målet istället. Det var ett vänsterinlägg som Mia Jalkerud nickade i mål.

Djurgården kontrollerade resten av matchen utan att skapa några chanser. Man släppte inte heller till några farliga chanser förutom några skott som gick utanför. Matchen såg ut att sluta 2-0, men på stopptid kom 3-0 genom inhopparen Matilda Rosqvist som slog in ett inspel från vänsterkanten i öppet mål. inspelet gick längs med mållinjen och förbi några spelare innan Rosqvist till slut slog in bollen från nära håll.

Det sista målet kom genom Therese Persson som skulle slå ett inlägg från sin vänstersida. Bollen seglade dock in i mål över målvakten och in vid bortre stolpen, ett väldigt snyggt mål. Det avslutade matchen.

Mål:1-0 Madeleine Stegius (31), 2-0 Mia Jalkerud (51), 3-0 Matilda Rosqvist (91), 4-0 Therese Persson (93).
Publik: 146

Text: Eva Fransson