Emilia Appelqvist får stå över mot Australien

Två spelare fick bandage som bevis på att de var i aktion mot USA. Jessica Samuelssons jack i huvudet åtgärdades redan under matchkvällen, för Emilia Appelqvist väntar några dagar med gipsad högerarm och knappast någon speltid mot Australien.
Emilia Appelqvist och landslaget på väg till Edmonton. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

– Jag landade lite fel i en oturlig situation, kände att det gjorde riktigt ont från början, säger hon till damfotboll.com.

Piteåspelaren fullföljde sitt kvartslånga inhopp på mittfältet men fick surt bakefter och åkte en vända till sjukhuset.
– Adrenalinet pumpas igång så man fortsätter att köra. Det blev en liten spricka i ett ben, idag känns det ändå helt okej.

När landslaget mötte media före avresan till Edmonton dök Appelqvist upp lindad, med fixerad ställning för armen. De sena kvällstimmarna när övriga spelare gladdes tillsammans åt det positiva resultatet missade hon på grund av röntgenbesök.

Hon kunde dock relatera till de egna intrycken från folkfesten, den oavgjorda drabbningen och VM-debuten.
– Otroligt roligt att få hoppa in i en sån match, det står 0-0 och gäller mycket. Det kändes bra att få med oss en poäng, nu har vi allt att vinna, säger hon.

Landslaget lär inte kunna lita till Appelqvist för att reda ut stormen mot Australien. Läkaren Mats Börjesson:
– Hon kommer inte att spela mot Australien, det tar lite längre tid. Det är en smärtfråga egentligen, teoretiskt hade hon kunnat spela, gör det ont måste det få gå några dagar.

Även en eventuell åttondelsfinal är i fara för Emilia Appelqvist.

Mats Börjesson landade i torsdags och tog över det medicinska ansvaret och alla skavanker i truppen.

Utöver Appelqvist och Samuelsson verkade rapportlappen tom på lördagsförmiddagen när startspelare körde återhämtning på hotellet och övriga höll igång i en timme.

Särskilt i fokus står Kosovare Asllani som hade skadekänningar med sig till Kanada, rapporterade krampkänningar tidigt i första matchen och stod över helt och hållet mot USA.
– Hon har haft sina besvär i vaden, på grund av skador blir man lite mer ömtålig under hög belastning. Idag tränade hon fullt utan några problem, säger Mats Börjesson.

Träning är en sak, match en annan. För att kunna slå sig in i startelvan igen får Asllani använda träningarna i Edmonton.
Där landar landslaget klockan 02.00 svensk tid (18.00 lokalt). Den tredje gruppspelsmatchen spelas onsdag samma tid mot Australien.