Dansk dynamit i FC Rosengård

Lagkapten i danska topplaget Fortuna Hjörring och landslagsspelare, utmaningen att flytta till Sverige och FC Rosengård var större när mästarlaget sökte ersättare för de vakanser Anja Mittag och Therese Sjögran lämnar efter sig. Hon heter Sofie Junge Pedersen och är 23 år.
Sofie Junge Pedersen(i rött) kan göra debut i FC Rosengård när man möter Mallbacken. Foto: Bildbyrån

Hon är medveten om att FC Rosengård inte ser henne som en fullfjädrad spelare med de ovannämnda legendarernas egenskaper, men är tänkt som en innermittfältare.
Sofie Junge vet vad hon gett sig in på eftersom Fortuna Hjörring och FC Rosengård möttes i UEFA Women´s Champions League, och hon blev imponerad enligt Fortunas hemsida. Fortuna har tappat fler toppspelare/egna produkter, bland andra Janni Arndt som spelar i Linköpings FC.

Natasa Andonova från Makedonien är den andra mittfältaren FC Rosengård fyller upp med inför hösten. Båda blir spelklara den 15 juli, samma dag som FC Rosengård möter Mallbacken borta.

FC Rosengård släppte inte sin målvakt Zecira Musovic till F19-landslagets EM-slutspel med tanke på de ovannämnda matcherna och fick kritik för det. Nu visar det sig att det var ett både klokt och riktigt beslut. Lagets andra målvakt Kathrine Längert skadade ena armen på träning, kan inte sträcka den och får förbereda sig på att avstå några veckors träning och spel.