Hat-trick i Elena Sadikus årsdebut

Hon hade väntat hela året och idag var det dags come-back för Elena Sadiku i Eskilstuna United efter korsbandsoperationen i fjol. Hon blev en mardröm för AIK som förlorade bortamatchen med hela 5-1. Elena gjorde tre mål i första halvlek.
Elena Sadiku.FOTO: Bildbyrån (arkiv)

Matchen såg ut att bli jämn endast under de första fem minuterna då AIK skapade de första målchanserna, avslut av Emma Lundh på Sarah Storcks inlägg mot närmasta stolpe men störtdök och räddade till hörna som var upphov till Jenny Nordin perfekta nick.
Sedan tog hemmalaget över. Olivia Schough sköt rakt på välplacerade Justine Bernier i AIK-målet innan Elena Sadiku två minuter senare nickade in 1-0 på Annica Svenssons inlägg.
Gaelle Enganamouit skulle inte göra något mål trots flera chanser men hon hade andel i Elenas 2-0-mål när hon genom att hålla i bollen inne i AIKs straffområde drog isär försvaret innan hon passade ut till Elena som i fart drog till från 15 meter.
Petra Larsson var sist på bollen som Justine Bernier halvräddat efter Sara Thunebros hörna och matchuret pekade på 33 minuter.
En slarvpassning i det undersysselsatta hemmaförsvaret bröt Julia Zigiotti Olme och drog iväg ett välplacerat skott för AIK-reducering till 3-1. Det kunde ha räckt för att hålla modet uppe i halvtid.
Men det var en dag det mesta lyckades för matchens lirare som satte pricken över i med anfallet som startades av Olivia Schoug med en passning ut till offensiva Annica Svensson. På bortre stolpen dök Elena upp och satte 4-1.

Även om tempot bedarrade i andra halvlek hade AIK svårt att hänga med och tröttades ännu mer av att jaga boll efter Uniteds säkra passningsspel. Bristerna är för stora för att nya tränaren Nazanin Vasegpanah ska kunna rätta upp den sjunkande skutan på en halv säsong.
Eskilstuna United vann skottstatistiken med hela 17-3 varav 11-2 i första halvlek.
Enda målet i andra halvlek kom så sent som in den 85:e minuten av Felicia Karlsson som bytts in för Elena. Plus för Olivia Schoughs förarbete.