Brett Maron - på flera poster i Kristianstad

När Hedvig Lindahl lämnade Kristianstad gjorde klubben en annorlunda rockad. Brett Maron, som lämnade målvaktsposten för att coacha Lindahl under en säsong har återvänt mellan stolparna.

– Som tränare måste man förstå folk på ett djupare sätt för att motivera. Det har jag tagit med mig, säger hon om året som målvaktstränare.

– Jag har alltid upplevt att jag haft en bra förmåga för att få igång spelarna framför mig, men nu vet jag att det krävs en annorlunda dynamik.

Med Brett Maron tillbaka i målet började Kristianstad 2015 med välbekant stabilt försvar.

Rosengård och 0-7 i baken var en rejäl plump i protokollet, 2-3 mot Piteå direkt efter uppehållet var ännu ett tecken på att laget har en bit kvar till den bästa defensiven.
– Om man ser på hur vi spelade var vi tillbaka. Alla som känner fotboll vet att resultatet inte säger hela sanningen, menar Brett Maron som förklarar en del med att det handlade om en andra premiär.

– Matchen är som den första för säsongen man får hantera lite nervositet och spänning. Vi har och har haft ett starkt försvar, alla är med och jobbar, säger hon och utvecklar KDFF-modellen.

– Visst, det handlar om normala fotbollssaker som bra organisation, timing och kommunikation. Men det framförallt skiljer är att vi spelar med mycket hjärta för varandra.

Brett Maron får också utkräva revansch på sig själv, fingrarna på bollen före åtminstone ett Piteåmål hjälpte inte i torsdagsmatchen.

Två matcher i tät följd och en lång resa till Stockholm får hela Kristianstadtruppen hantera inför mötet med Hammarby.

Inför måndagsmatchen har det dessutom hänt nya saker bland KDFF:s målvakter. Hanna Persson byter bänkplatsen mot norska Toppserien och Klepp IL.
– Jag kommer att sakna henne, hon har varit en bra träningspartner och är en av mina bästa vänner i laget.

Sara Mattsson och Moa Olsson (F17-landslagets målvakt) ska matchas in bakom Maron.
– Två lovande unga målvakter, båda kommer att spela i Damallsvenskan i framtiden. För mig är det de två bästa målvakterna i sin åldersgrupp i landet.

Själv har Brett Maron hunnit med att bli varm i kläderna. Målvakten som klev tillbaka för att bli tränare syns återigen i sitt rätta matchelement.
– Jag har varit med i gemet i 20 år. Det är ingen stor skillnad att stå bredvid under ett år, förutom att jag var tvungen att komma tillbaka i matchform.

Måndag 18.00 Hammarby - Kristianstads DFF