Margret Lara firade med två födelsedagsmål

Kristianstads DFF vann Skåne-derbyt mot Vittsjö GIK med 3-1. Födelsedagsbarnet (29 år) Margret Lara Vidarsdottir gjorde de båda i första haövlek.
Storasyster Margret Lara gratuleras av lillasyster Elisa efter 1-0-fullträffen. FOTO; Lennart Månsson, Bildbyrån.

Den styrdes helt av hemmalaget.
Tränare Elisabet Gunnarsdottir avslöjade efteråt att det var en risktagning.
- Vi har respekt för Vittsjö, satte hög och aggressiv press och hoppades att det skulle ge utdelning redan i första halvlek. Om det inte gjorde det visste vi samtidigt att det skulle bli en svår andra halvlek.

Det stämde precis för efter pausen var det omvända roller.
- Vi ändrade detaljer, blev rörligare, vann bollen högre upp och utnyttjade ytorna bättre, eftersom vi inte kom runt på kanterna, är Vittsjö-tränare Thomas Mårtenssons version av händelseutvecklingen.


Något överdrivet skapade Vittsjö under andra halvleks första fem minuter lika myckeet framför Brett Maron i KDFF-målet som under hela första halvlek. Men hemmalaget lyckades undvika en reducering vilket ju längre tiden gick skapade trygghet.

Kristianstads DFF fick ett återbud av backresen Mia Carlsson så sent som i omklädningsrummet före matchen.
- Hon hade en känning i vaden och vi chansar inte, förklarar Elisabet Gunnarsdottir.
- Lika självklart var att Margret Lara inte skulle följa med till Stockholm för Hammarby-matchen för att riskera hennes skada. Sju timmar i buss är ingen hälsokur.

Margret Lara tackade med att praktmål från 20 meter i krysset bakom Ceciie Brail Kramer, vars dagsform avgjorde att hon fick stå istället för Shannoh Lynn.
Men sedan fumlade hon in hörnan som Margret Lara lade tätt invid mål. Revancherade sid dock när Ida Guehai två gånger frestade med två heta avslut allt i första halvlek.

Vittsjös största hopp om reducering var bollarna till Linda Sällström. Det bästa läget kom en kvart före slut, men Linda fick inte skruv på bollen som smet utanför mål.
Ett direktskott av inbytta Emma Andersson räddade Brett Maron säkert.
Inbytta Olivia Welin ökade till 3-0 i 89:e minuten. På de återstående tilläggstiden hann likaledes inbytta Johanna Ejdelind reducera till 3-1 och Kirsty Yallop pricka ribban.

Båda lagen har Damallsvenskans bästa naturgräsplaner och det gav också bonus åt spelet.