FC Rosengård: Sjögrans spelarkarriär kan fortsätta

Inför matchen mot Kopparbergs/Göteborgs FC sitter Therese Sjögran ombytt på bänken. De många skadorna gör att assisterande tränaren Daniel Nilsson tillsammans med Therese själv tagit det beslutet.
Det kan blil en snabb comeback för Therese Sjögran. Foto: Bildbyrån

Det lutar alltså åt att Therese Sjögran som nyligen lagt skorna på hyllan kan komma att göra comeback.
För många orutinerad på bänken rapporteras vara orsaken.
– Vi har många orutinerade juniorer på bänken men vi måste också ha rutin där och nu har vi möjlighet att förstärka med en av världens mest rutinerade spelare säger assisterande tränaren Daniel Nilsson till Sydsvenskan.

Förutom Anita Asante är nyförvärvet Junge Pedersen och målvakten Kathrine Längert skadade. Forwarden Anja Mittag har bytt klubb och dennes tänkta ersättare skadade sig innan hon ens han skriva under kontraktet.

Rufus 2015-07-26 13:17

Therese Sjögren kunde ha fått en bättre start på sin sportchefskarriär. Förlust och poängtapp mot Linköping, skadade spelare på löpande band och en reservbänk som gapar tom. Vad göra? Jo, snöra på sig fotbollsskorna igen!

Hur sannspådd blev inte Rainer Fussgänger när han skrev detta på damfotboll.com efter matchen LFC-FCR: "Jag räknar med att vi snart ser en comeback av en spelare som precis avslutat sin karriär."

För "Terres" egen skull får vi hoppas att det blir en kortvarig comeback på planen och att hon får ta itu med sitt viktiga jobb på klubbkansliet!

Martin 2015-07-26 19:09

Två spelare borta = många skador ... ja om man har en tunn trupp där man bränt i stort sett hela spelarbudgeten på startelvan så stämmer det säkert. Jo jag vet att Langert (?) är borta också men då Musovic väl ändå ses som nr 1 så räknas det inte riktigt.

Kanske är det så att de som inför säsongen sa att Rosengård kunde få problem just p g a en tunn trupp visar sig få rätt. Linköping och Eskilstuna som jagar närmast bakom (eller ja Eskilstuna kan ju faktiskt gå om) känns som betydligt mindre skadekänsliga i jämförelse.