Lårskada stoppar Maja Krantz tillfälligt

Linköpingsbacken Maja Krantz tvingades bryta cupfinalen efter att det högg till i baksida lår. Det blev dryga halvtimmens spel i denna hennes fjärde cupfinal och för en tid framåt blir det rehab för att komma tillbaka till spel i Damsallsvenskan senare i höst.
Maja Krantz vann ett fjärde guld men skadades i matchen. Foto: Bildbyrån

Maja som kom till LFC 2007 har alltså varit med och vunnit fyra av klubbens fem cuptitlar. Bara Charlotte Rohlin har fler.
– Ja, det stämmer bra, känns som om jag börjar tillhöra inventarierna här i Linköping nu, skrattar Maja när damfotboll.com når henne på telefon.
Hur ser då prognosen ut för din skada?
– Jag har gjort ultraljudsundersökning och det är en lite bristning i baksida lår. Jag är redan igång med rehab men har ingen aning i dagsläget om hur lång tid det tar att komma tillbaka, svarar Maja.

Ännu en vinst i finalen, denna gång mot FC Rosengård. Ett lag som ni verkar ha lätt för att möta. Hur tror du det kommer sig?
– På hemmaplan känns det absolut som om det är fördel för oss i möten med Rosengård. Vi spelar med stort självförtroende hemma vilket de har erfarenhet av från tidigare möten och det tror jag absolut påverkar.

Vi byter fokus från Svenska Cupen till Damallsvenskan. I tidigare intervjuer har du sagt att du absolut tror att ni har chans att vara med i toppstriden i Damallsvenskan. Din tränare Martin Sjögren har vid tillfällen varit mer pessimistisk. Hur går dina tankar nu när FC Rosengård vann toppmötet mot Eskilstuna?
– Även om vi nu tappat två matcher i rad så känns det som om vi fortfarande har chansen. Det är upp till oss själva att prestera tillräckligt bra och sätta den tråkiga klyschan, en match i taget, i fokus. Vi var nog lite för långt fram i tankarna efter segern mot Rosengård i serien, vilket straffade sig kan man säga. Vi har det stabilt runt omkring oss, en bra och bred trupp, saker som talar till vår fördel, tycker jag.

Linköpings FC ligger trea i Damallsvenskan och närmast väntar fyran i Piteå på hemmaplan. En match som du tveklöst kommer att missa. Hur känner du inför den matchen?
– Vi förlorade mot dem i bortamötet för ett par veckor sedan och det är klart att vi måste absolut upp en nivå för att klara att slå Piteå. Tabelläget skvallrar ju också om att det är en mycket viktig match för båda lagen för att inte tappa hänget på de två i täten. Vi behöver absolut göra grovjobbet för att vinna den här matchen och jag kommer att heja på mina lagkamrater allt jag kan från sidan av plan, säger Maja Krantz avslutningsvis.