VM-backar förlänger med FC Rosengård

Amanda Ilestedt, som spelade i samtliga VM-matcher för Sverige i somras, har skrivit på för ytterligare två år med mästarklubben FC Rosengård. Det gör även VM-spelaren Ali Riley fast i hennes fall är det ytterligare tre år som gäller.
Amanda Ilestedt har förlängt kontraktet med FC Rosengård. Foto: Bildbyrån

Amanda Ilestedt kommenterar förlängningen i ett pressmeddelande:
– Det känns fantastiskt säger Amanda. Jag har varit här i sex säsonger och stormtrivs med allt. Här finns en av Europas mest proffsiga miljöer för kvinnliga fotbollsspelare och jag känner att jag verkligen kan utvecklas här.

Även sportchef Therese Sjögran är förstås nöjd:
– Vi bygger för framtiden och vill säkra upp stöttepelarna i det bygget. FC Rosengård ska alltid vara med och slåss om SM-guldet och kunna hävda sig ute i Europa. Då måste vi ha en bra mix av etablerade spelare och unga med en bra utvecklingskurva.

VD Klas Tjebbes håller med:
– FC Rosengård är Sveriges ledande damfotbollsklubb och vill ta damfotbollen till nästa steg. Det handlar om att fortsätta bygga en 100% professionell miljö för kvinnliga fotbollsspelare samtidigt som vi anpassar oss efter damfotbollens tillväxt ute i Europa. På så sätt får damfotbollen en tryggare och mer hållbar ekonomisk bas.