Poängtapp och spelarförlust för Rosengård

Segersviten på 15 derbyn bröts när FC Rosengård gästade Kristianstads DFF. Inte nog med att målmaskinen gick på pumpen med 0-0. Ramona Bachmann som saknades i laguppställningen har spelat sin sista match för Malmölaget.
Rosengårds målvakt Zecira Musovic tar Therese Ivarssons huvud i närkampen. Foto: Bildbyrån

Ny klubbadress är VfL Wolfsburg.
Att schweiziskan, efter tre år i Umeå och tre och en halv säsong i LdB FC och Rosengård, skulle få smak på ett nytt äventyr i en annan liga har legat nära till hands.

Bachmann gjorde efterlängtad VM-debut tidigare i somras, sedan dess har det spekulerats allt flitigare om ett klubbyte.
På onsdagen bekräftade det tyska storlaget övergången.
Ramona Bachmann är klar för tre säsonger i Wolfsburg, ansluter direkt till Nilla Fischer, lagkamraterna och en trupp som vunnit Champions League två gånger under 2010-talet.

Till de höjderna får Rosengård allt svårare att nå. Två stora spelarskiften, Anja Mittag och Bachmann har varit flyttlass från Malmö. Målmaskinen går inte ens säker på lokal mark längre.
Oavgjort mot Vittsjö var en ögonöppnare och Kristianstad var väl så nära segern på onsdagskvällen.
Långa bollföljder och många passningar inom laget i matchinledningen var mer likt hur det brukar se ut för Rosengård i derbymötena.

På Kristianstads IP, både tillfälligt och kommande hemmagräs för KDFF, handlade första halvlek mycket om spel mot ett mål.
Mot men inte ända fram, Rosengård lyckades inte ta skapa luckor som det var tänkt. Sara Björk Gunnarsdottirs nick från nära håll var enda riktiga undantaget under 45 minuter, Brett Maron stod för en strålande räddning.
Kristianstad litade till målvakten men allra mest till sitt försvar. Framåt hände väldigt länge väldigt lite.

Direkt efter paus ville KDFF dock tydligt mer och vågade sticka upp med omställningar. Rosengård behöll greppet genom Josee Belangers fart och fläkt men hemmalaget började slipa till skottstyrkan.

Elisa Vidarsdottir vinklade sitt avslut fel och sköt precis som Susanne Moberg utanför när målvakten Zecira Musovic var överspelad.
Allt inom loppet av två minuter. Sista 20 var jämnt skägg i energi, skott och chanser, en poäng var smått omöjligt att argumentera emot.
De 681 som såg derbyt på plats hann också med att ge en hjärtlig applåd åt Sif Atladottirs återkomst efter mammaledighet.

Utropstecken var istället frågetecken för Rosengård, inte bara för formen utan också för kapaciteten i nuläget.
Seriens sista tredjedel lovar en rejäl utmaning att hitta spelet hos de regerande mästarna och rejäl spänning i årets guldstrid.