Detta var skrällen...

Toppen mot botten, Lidköpings FK mot IF Limhamn Bunkeflo Ett lag som jagar plats till Damallsvenskan och ett som kämpar för att hänga kvar i Elitettan. Given utgång? Svaret blev nej när Lidköpings FK skrällde och vann tämligen välförtjänt.
Sandra Lagerbratt blev Lidköpings FKs matchhjälte.

Inledande delen av matchen blev ganska chansfattig där Lidköpings-laget var väldigt noga i sitt försvarsspel. Skånetjejerna körde gång på gång fast på motståndarplanhalvan och fick inte igång det fina spel som vi tidigare sett från Limhamn Bunkeflo. LFK jobbade på bra med sina omställningar och på just en omställning i den 27:e minuten hängde inte Limhamn Bunkeflo-försvaret med. Maria Johansson kunde från högerkanten hitta in till Sandra Lagerbratt som fri framför mål inte gjorde några misstag. Samma Maria ”Marre” Johansson var sedan nära att göra 2-0 i den 31:a minuten men Sanna Åhlander i Limhamn Bunkeflos målv räddade enkelt hennes avslut efter att hon kommit helt fri.

Limhamn/Bunkeflo hade stora problem att skapa klara målchanser under första halvlek, den absolut bästa hade Michaela Johnsson i den 35:e minuten då hon bröt in från vänsterkanten men avslutet gick i den bortre stolpen. Före halvtidsvilan fick vi se ytterligare ett stolpskott när duktiga hemmaspelaren Heather Willams prickade insidan av stolpen. Sett till chanser en rättvis 1-0 ledning för Lidköpings FK i halvtid.

Andra halvlek var bara en minut gammal då Matilda Haglund i Lidköpings-målet fick visa sig på styva linan och rädda ett friläge . Matchavgörande, ja kanske. Vi fick i alla fall se ett Lidköpings-lag som sträckte på sig rejält. Limhamn Bunkeflo fick inte igång något vägvinnande spel i andra halvlek heller och lyckades inte skapade de där jätteheta kvitteringschanserna. 1-0 stod sig matchen ut och nog kunde den faktiskt blivit större då Sandra Lagerbratt hade ytterligare en boll i insida stolpe i den 72:a minuten och Heather Willams sumpade ett friläge i slutet av matchen.

Lidköpings FK grep i och med segern det absolut sista halmstrået att stanna kvar i Elitettan , en förlust idag och div 1 nästa säsong hade nog varit verklighet.
Limhamn Bunkeflo får hoppas på Sunnanå som i morgon möter Djurgården för att inte tappa mark i kampen om plats till Damallsvenskan.

Till matchens lirare i Lidköpings FK utsågs Johanna Elvelind och i Limhamn Bunkeflo, duktiga mittfältsmotorn Anna Welin

Text: Peter Robertsson