Ny knäskada stoppar Elena Sadiku

Eskilstuna United-mittfältaren Elena Sadiku har återigen drabbats av en knäskada och missar resten av årets säsong.
Elena Sadiku åter drabbad av knäskada och missar resten av årets säsong. Foto: Anders Henrikson (arkiv)

I juni 2014 knäskadades Elena Sadiku på en träning och missade resterande delen av Uniteds debutsäsong i Damallsvenskan. Efter ett drygt års frånvaro gjorde Elena comeback den 11 juli i år när United mötte AIK hemma på Tunavallen. Det blev en succécomeback med tre mål från Elena när United vann med 5-1.

Under onsdagens träning på Tunavallen drabbades dock United-mittfältaren av en ny knäskada efter en duell i ett matchspel och under torsdagen undersöktes Elena på Artrokliniken i Stockholm. Efter undersökning och magnetröntgen konstaterade det att det främre korsbandet är av, inre ledbandet är uttänjt och eventuellt är det även en liten spricka i vadbenet.

– Känslan just nu är fruktansvärd. Jag är så ledsen eftersom jag har kommit tillbaks i bra form och mitt knä har känts väldigt bra sen jag kommit tillbaks men finns inget att göra när det blir en tackling och en vridning. Men efter helgen ska jag ställa in mig på min comeback och jag ska komma tillbaks ännu starkare nästa år, säger Elena till eskilstunaunited.se

Efter att svullnaden på knät gått ner väntar återbesök och planering för operation av knät.