Amanda Ilestedt ser fram emot ovissheten

Vi har att se fram emot en sjusärdeles rafflande upplösning i årets Damallsvenskan. Rosengårdsbacken Amanda Ilestedt gillar läget. Malmölaget har avgörandet i egna händer inför avslutningen. Seger hemma mot Linköping betyder guld, men Eskilstuna United vinner vid seger mot Kopparbergs/Göteborg och Rosengård samtidigt tappar poäng i sin match.
Rosengårdsbacken Amanda Ilestedt ser fram emot årets sista och viktigaste match i Damallsvenskan. Foto: Bildbyrån

– Det är absolut de här matcherna man spelar för. Ovissheten och spänningen är inte vardagsmat men ändå något att se fram emot och att minnas, oavsett hur det går, säger Amanda till damfotboll.com

Fram till uppehållet för fotbolls-VM hade ni tagit full pott, 21 poäng på sju matcher inklusive 2-1 hemma mot guldkonkurrenten Eskilstuna och kunde gå till allsvensk pausvila fem poängs försprång.
Men efter VM fick ni det kämpigt. En etablerad spelare som Therese Sjögran slutade, två bytte klubb mitt i säsongen, Anja Mittag och Ramona Bachmann. Lägg till att FC Rosengård fick skaffa en ny tränare då Markus Tilly blev sjuk och Jack Majgaard Jensen ersatte.
Ni tappade ledningen i Damallsvenskan i kampen om att spela ihop laget men nu har ni övertaget igen. Hur har denna turbulenta tid påverkat er som lag tycker du?
– Det är inget att sticka under stol med att det var en kämpig period. Men samtidigt vill jag säga att det varit lärorikt och att det svetsat samman oss som grupp ännu mer.

På söndagen avgörs det och jag ställer en enkel fråga. Hur känns det inför den avgörande matchen?
– Det ska bli riktigt roligt. Att möta Linköping är alltid tufft och det lär inte bli något undantag denna gång. Tror inte att dom tappat sugen för att dom inte längre kan nå guldet utan vill nog gärna slå oss en gång till i år. Dom vann på sin hemmaplan men nu är dom hos oss. Vi har väldigt mycket att spela för och känner oss otroligt taggade att vinna. Ett SM-guld släpper man inte frivilligt.

Söndag 18.10 14.30 Malmö ip
Damallsvenskan
FC Rosengård – Linköpings FC