Faith Ikidi förlänger med Piteå IF

Nu är det helt klart att Faith Ikidi förlänger sitt kontrakt med Piteå IF. Det nya kontraktet löper över två år och möjliggörs i samarbete med Älvsbyhus
Faith Ikidi förlänger sitt kontrakt med Piteå IF. Foto: Bildbyrån

Faith Ikidi kom till Piteå IF inför säsongen 2011. Det nya kontraktet, som löper över två år, gör att hon kommer att spela i klubben i sju säsonger - minst.
– Självklart är vi jättenöjda att Faith förlänger sitt kontrakt. Under 2015 gör hon sin bästa säsong någonsin och vi hoppas givetvis att hon ska fortsätta leverera på högst nivå under kommande säsonger, säger sportchefen Leif Strandh.

Efter en urstark säsong, som kröntes med utnämningen till Årets back i Damallsvenskan, har ett flertal klubbar i Sverige och utomlands försökt få hennes namnteckning. Att Faith trivs i Piteå är känt sedan länge och huvudspår för både henne och klubben har hela tiden varit att förlänga kontraktet. Tillsammans med Älvsbyhus har Piteå IF nu hittat en lösning som möjliggör fortsatt spel i den rödvita tröjan.

– Vi har alltid stöttat idrotten och synts på arenor runt om i Sverige. Sedan en tid tillbaka har vi antagit en ny sponsringspolicy där vi ska stötta dam- och herridrotten på lika villkor. Vi vill synas med de bästa och därför känns vårt samarbete med PIF dam helt rätt, säger Älvsbyhus VD Kent Johansson och fortsätter.
– Andra vinster med avtalet är att Piteå ska spela en av sina träningsmatcher på Älvåkra, där alla intäkter tillfaller Älvsby IF, och att vi inom Älvsbyhus får ta del av PIF-tränaren Stellan Carlsson.