Sarah Storck flyttar norrut

Idag blev det klart att toppforwarden Sarah Storck med meriter från spel i såväl damallsvenska LdB FC Malmö,(numera FC Rosengård) och AIK kommer att spela i hårdsatsande Elitettan-föreningen Östersunds DFF nästa säsong.
Sarah Storck lämnar AIK för Östersunds DFF. Foto: Anders Henrikson.

Hon lämnar AIK som kom sist i Damallsvenskan för ett konkurrerande lag i Elitettan.
– Det var en tung säsong. Inte minst för mig som forward. Jag tvingades spela ensam på topp och fajtas mot tuffa försvar. Nu hoppas jag kunna få mer utrymme för mitt forwardsspel i en klubb som aviserar spela offensiv fotboll. Det här ska bli spännande, säger Sarah Storck till Östersunds Posten.

Sarah har haft några hack i karriären på grund av korsband efter att hon gjorde lysande debut i Sveriges F18-landslag. Hennes moderklubb är Månkarbo IF varifrån hon gick till Bälinge IF där hon debuterade i Damallsvenskan.

Östersunds DFF:s ledning mycket nöjd med att kunna presentera Sarah Storck som nästa förstärkning.
– Hon blir ytterligare en pusselbit att lägga till det projekt som vi jobbar med. Vi byter delvis fot och vill nu främst försöka knyta både etablerade svenska spelare till oss. Plus komplettera med unga lovande svenskor, som vill satsa uppåt i karriären och inleda den satsningen med oss här i Östersund, säger ordföranden Hans-Olof "Sola" Johansson.