Landslagsmålvakt återvänder till Djurgården

Den Isländska landslagsmålvakten Gudbjörg Gunnarsdottir återvänder till Djurgården inför återkomsten till Damallsvenskan.
Gudbjörg Gunnarsdottir i landskamp mot Sverige. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Djurgården har gjort klart med sitt tredje riktigt starka nyförvärv inför säsongen 2016. Målvakten Gudbjörg Gunnarsdottir, med 38 landskamper för Island, återvänder till Djurgården efter tre år. Gudbjörg gjorde 81 matcher för Djurgården i Damallsvenskan 2009-2012. Därefter har hon bland annat hunnit med spel i tyska Turbine Postdam och blivit norsk liga- och cupmästare med LSK Kvinner. Gudbjörg har även meriter från EM och Champions League.

– Förutom att vara en riktigt bra målvakt är Gudbjörg en riktig vinnarskalle och kravställare. Hon har skaffat sig stor rutin och kommer givetvis att bli en stor tillgång för oss i Damallsvenskan, säger sportchefen Kristian Kinnunen i ett pressmeddelande.

– Jag trivdes riktigt bra i Djurgården senast jag var där och jag känner mig som en Djurgårdare, så det känns jättebra att vara tillbaka. Det ser verkligen ut som om Djurgården satsar och vill sätta laget på kartan igen, man har ju bland annat gjort två riktigt intressanta värvningar på mittfältet. Dessutom ska det bli spännande att få en klok och duktig tränare som Yvonne Ekroth med meriter från landslagssammanhang. Själv har jag hunnit med att vinna några titlar sedan jag var i klubben och jag blir en av de äldsta spelarna, så jag kommer säkert kunna bidra med en hel del rutin.

I Djurgården får Gudbjörg konkurrens av en annan landslagsmålvakt i form av Susanne Nilsson som representerat Serbien.

– Jag har haft väldigt tuff konkurrens i mina senaste tre klubbar så det är inget nytt, det blir bara inspirerande.

Fakta Gudbjörg Gunnarsdottir
Född: 1985
Position: målvakt
Meriter: 38 landskamper för Island, norsk liga- och cupmästare, deltagit i Champions League och EM.