Skyttedrottningen förlänger

Mia Jalkerud inledde den här säsongen med att göra sex mål i premiären borta mot Lidköpings FK, alla dessutom i andra halvlek. Mia förlänger sitt kontrakt med Djurgården med ytterligare två år inför den damallsvenska säsongen 2016.
Mia Jalkerud, Djurgården. FOTO: Anders Henrikson (arkiv)

Totalt blev det 29 mål och en andraplats i Elitettans skytteliga 2015. För andra året på raken vann hon dessutom den interna skytteligan.
Totalt har Mia gjort 55 mål på två säsonger.

– Mia är först och främst en väldigt duktig målskytt, det är bara att titta på hur många mål hon gjort de senaste åren. Men hon är också en glädjespridare och en pådrivare som alltid ger minst 100 procent. Med sin rutin vet hon vad som gäller i Damallsvenskan och hon kommer att vara otroligt viktig för oss nästa säsong, säger Djurgården Damfotbolls sportchef Kristian Kinnunen.

Mia spelade i Djurgården redan säsongen 2008. Efter en tur i Vasalund var hon tillbaka säsongerna 2011-2012. 2013 spelade hon i norska Avaldsnes IL innan hon 2014 åter var tillbaks i Djurgården. Och det är inget snack om i vilken förening hon har hjärtat.
– Brorsan (Jimmie Ölvestad) har ju spelat hockey och jag fotboll i Djurgården och ja, jag är absolut en trogen djurgårdare. Det var ett självklart val att stanna i DIF, jag har ju varit med om resan från Elitettan och hela tiden drömt om att vi ska gå upp och att få spela med Djurgården i Damallsvenskan igen, säger Mia.

Mia är den nionde spelaren som förlänger kontraktet inför 2016, dessutom är tre starka nyförvärv klara.
– Det känns jättebra, det ser ut att bli en bra satsning. Som nykomling, särskilt ifrån Stockholm, vet man aldrig om det går att få ihop ett bra lag. Nu har vi förlängt med många viktiga spelare och dessutom fått in riktigt bra nyförvärv. Det känns inspirerande och jag tror att det kommer att bli en riktigt rolig säsong, menar Mia.