Filippa Angeldal till Hammarby

Hammarby Damfotboll fortsätter att bygga spelartruppen i A-laget inför 2016 och värvar Filippa Angeldal från AIK. Hon är ytterligare en av spelarna som var med och vann guld för Sverige i U19-EM sommaren 2015 och som nu knyts till Hammarby.
Filippa Angeldal jublar efter ett mål i F19-EM. Maja Göthberg i bakgrunden hänger på. Foto: Bildbyrån

– Hon har en profil som passar perfekt in i vår satsning. En ung och mycket duktig spelare som har viktig internationell erfarenhet och även meriter från Damallsvenskan, säger Pär Lagerström, sportchef Hammarby Damfotboll i ett pressmeddelande.
Med Filippa Angeldal får Hammarby Damfotboll spelskicklig mittfältare med god teknik och strålande skott.

– Jag ser verkligen fram emot att få följa detta lag under säsongen och längtar redan till premiären, redan i slutat av januari börjar träningsmatcher där vi möter flera allsvenska lag däribland både Linköping, Eskilstuna och KIF Örebro. De kommer bli utmärkta värdemätare och ger oss möjlighet att spela ihop laget mot kvalificerat motstånd, tillägger Pär Lagerström.

Truppen börjar nu bli färdig inför 2016 men det finns fortfarande öppningar för några fler spelare. Hammarby Damfotboll prioriterar att behålla många spelare från förra årets A-lag som både håller hög klass men också är grunden till den goda stämningen i laget och det ständiga drivet att träna hårt och utvecklas. En bra bas i laget är att många av spelarna har spelat i Damallsvenskan och har internationell erfarenhet.