Nyförvärv från Mexiko och Island till KIF Örebro

Anna Björk Kristjánsdóttir och Veronica Perez heter KIF Örebros senaste spelarnyförvärv som tar plats i A-laget i februari/mars.
Anna Björk Kristjánsdóttir, isländsk landslagsspelare.

Både Veronica och Anna har erfarenhet från mästerskapsspel med sina respektive landslag samt klubblagsspel på högsta nivå. KIF´s fotbollsutskotts representanter, Emma Gabrielsson och Malin Nilsson, är glada över att de båda spelarna kommer hit och säger så här i pressmeddelandet:

– Klubben har värvat två spännande spelare i Veronica och Anna.
De kommer komplettera övriga truppen med den rutin och erfarenhet som vi behöver och vi är mycket nöjda med dessa nyförvärv

Anna är isländska har spelat back i Stjarnan, ett av Islands bästa lag som även spelat i Champions League. Hon är född 1989.
Veronica är en 27- årig rutinerad mittfältare från Kalifornien, USA. Hon kommer närmast från Canberra United i Australien och har även spelat i Washington Spirit. Hon ingår i Mexikos damlandslag sedan 2010, Veronica och Anna spelade samtidigt för Stjarnan 2012.

Huvudtränaren George Papachristou är glad över båda två kommer hit och med sina erfarenheter kompletterar de laget.

– Anna är erfaren, lång och en atletisk försvarare som har spelat i såväl landslag som i klubblag. Hon är en hårt arbetande spelare som är angelägen att vinna och nu vill ta nästa steg i sin karriär hos oss.

– Veronica är en erfaren mittfältare med erfarenhet från klubbar i USA, Island och Australien och inte minst i det mexikanska landslaget. Hon håller hög kvalitet, har lätt för att förstå spelet och en spelare som kan skapa möjligheter, säger George Papachristou.

KIF Örebro har även förlängt avtalen med målvakten Mimmi Paulsson Fedo, målvakten Lina Domberg och backen Jennie Wecksell.