Hanna Folkessons comeback blir i Umeå

2015 blev inte som Hanna Folkesson hade tänkt när hon inför förra säsongen flyttade från Umeå till KIF Örebro. Nu är det klart att hon återvänder till Umeå IK. Hanna var tämligen given som mittfältare i Sveriges VM-lag. Men i en landskamp mot Danmark drog Hanna korsbandet i ena knäet.
Hanna Folkesson återvänder till Umeå IK. Foto: Bildbyrån

– Det går inte med ord beskriva hur det kändes. Jag förstod direkt vad det var för skada och det tog också tid att smälta, säger Hanna Folkesson på Umeå IKs hemsida.
Det blev varken något VM-spel eller något spel i KIF Örebro i Damallsvenskan under 2015 – däremot en lång och mödosam rehabiliteringsresa, inte utan bakslag.

Bland annat fick operationen skjutas upp en hel månad.
– Det har varit upp och ner men nu försöker jag se positivt på saken och på fotbollssäsongen 2016. Jag ska göra ett test av knäet i månadsskiftet januari/februari, så det är bara att hålla tummarna att allt ska bli bra, säger Hanna Folkesson.

KIF Örebro erbjöd Hanna en kontraktsförlängning, som hon dock tackade nej till för ett tag sedan och sen har hennes funderingar handlat om att flytta tillbaka till Stockholm – där hon bodde tidigare under en period – och spel i Djurgården, eller att stanna kvar i Umeå för spel med UIK.
Och valet föll på UIK.
– Det känns bra. Jag vet vad som väntar mig i UIK, det är här jag känner mig hemma, säger Hanna som kommer att kombinera fotbollen med studierna vid kostvetarprogrammet där hon har 2,5 år kvar.

mia.e. 2016-01-17 17:55

Kul att höra att Folkesson är på väg tillbaka så smått. Umeå IK med Hjohlman och det gänget låter som ett bra val! Lycka till med fortsatta rehaben till Hanna Folkesson, och hoppas vi ser henne igen på fotbollsplanen så småningom!

(Jättefin CL debut för Örebro! Söberg m fl riktigt duktiga spelare önskar man också lycka till till kommande säsong! :) )