Julia Wahlberg väljer Elitettan

Julia Wahlberg är tillbaka i Kungsbacka efter 3 år i Damallsvenskan och 42 allsvenska matcher, senast i Kopparberg/Göteborg FC. Julia Wahlberg har också stor erfarenhet från spel i de Svenska ungdomslandslagen. 15 matcher i F17, 29 matcher i F19 och 7 matcher i U23 landslaget är imponerande siffror.
Julia Wahlberg byter Damallsvenskan mot Elitettan. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Till detta hör också ett EM Guld för F19 2012;
– Jag har funderat, vägt fördelar och nackdelar hit och dit och verkligen försökt klura ut vart jag skulle må bäst av att spela. Men efter ett tag så kände jag att det kändes rätt i Kungsbacka. Jag tror att jag har stora möjligheter till att utvecklas och ta stora kliv framåt här. Att ha en tränare som verkligen tror på mig betyder mycket och kommer hjälpa mig massor i år, säger Julia i ett pressmeddelande.

Martins Skogman, sportchef i Kungsbacka DFF fäller följande kommentarer;
– Vi är väldigt glada över att Julia väljer oss framför andra anbud och att hon tror på det som vi försöker att åstadkomma i Kungsbacka. Personligen är det extra roligt då jag var tränare i Tölö IF när Julia kom upp som ung talang. Nu får vi åter förmånen att bidra i Julias utveckling.

Huvudtränaren Johanna Almgren är också nöjd med värvningen av Julia;
– Det är fantastiskt skönt att vi äntligen kunnat knyta till oss meriterade Julia Wahlberg och att hon tillslut valde att spela hos oss. Klubben gjorde klart med viktiga spelare redan innan årsskiftet vilket har känts skönt för mig som tränare. Vi har en bra stomme men vi har också tappat spelare som valt att lägga av. Vi letar naturligtvis spelare som inte bara har de fotbollsegenskaper som vi söker för den fotbollen vi vill stå för utan de ska också passa in i gruppen och föreningen.

Almgren fortsätter;
– Julia Wahlberg är en spelare med otroligt lugn på planen där hennes felmarginal i hennes passningsspel är väldigt låg vilket också krävs i vårt uppbyggnadsspel. Samtidigt har vi Josefine Rybrink där som gjorde en fantastisk säsong i fjol och som utvecklas stadigt. Det ska bli spännande att se dessa två tillsammans i år. Julia kommer från ett tufft år i Kopparberg där hon inte riktigt fick förtroendet, medan hon var en tongivande spelare för U23 landslaget. Jag vill hjälp henne att ta fram hela den glöden hos henne som råkat gömma sig lite där inne. Ibland får man ta ett steg bakåt för att kunna ta två steg framåt. Det är en del av livet som elitidrottare. Nu hoppas vi kunna ge henne en nytändning och erfarenhet av att leda laget på plan!