Damallsvenskans veteran slutar

Efter nästan 20 år i elitfotbollen har veteranen Marlene Sjöberg bestämt sig för att avsluta sin karriär i Kopparbergs/Göteborg.
Marlene Sjöberg. FOTO: Anders Henrikson (arkiv)

"Marre" har genom åren representerat moderklubben Lerums IS, Kopparbergs/Landvetter IF, Umeå IK och sedan 2003 Kopparbergs/Göteborg FC.

Sammanlagt har hon spelat 296 allsvenska matcher för KGFC. Hon har vunnit SM-guld och spelat Champions League-final med Umeå, har två cuptriumfer och en CL-kvartsfinal med KGFC samt vunnit EM-guld med Sveriges F18-landslag.
Det har dessutom blivit fem damlandskamper förutom de 46 ungdomslandskamperna.

2015 satsade Marlene Sjöberg parallellt med spel i Damallsvenskan på sitt eget företag, RaceOne, som utvecklat en app för motionslopp i löpning, på cykel och skidor. Responsen på appen är mycket positiv och nu är det där allt fokus hamnar för Marlene.
– Det känns så klart både vemodigt och tråkigt att sluta, säger "Marre". Men företaget kräver all min uppmärksamhet och är min nya passion.
– Men självklart kommer jag att sakna tjejerna, gemenskapen, känslan av att vara en del av ett lag där alla jobbar mot samma mål.
– Och jag kommer säkert att dyka upp på Valhalla IP också i framtiden, som åskådare, lovar Marlene.

Efter Marlene Sjöbergs beslut om att lägga av med fotbollen har Elin Rubensson utsetts till hennes efterträdare som lagkapten.
– Jag blev jätteglad när jag fick frågan, säger Elin. Att bli utsedd till kapten är en ära, jag ska göra allt för att leva upp till förväntningarna.
Tränaren Stefan Rehn:
– Elin bryr sig om alla sina lagkamrater, är mån om att alla ska trivas och må bra och hon är ett föredöme som människa och spelare både på och utanför planen, menar tränaren Stefan Rehn.
– Elin var ett självklart val som kapten!

På lördagen möter Kopparbergs/Göteborg Linköpings FC i Svenska cupen på Valhalla kl 15.