Tvåsiffrigt för Linköping mot Mallbacken

Mallbackens första match på hemmaplan, i det här fallet Fryxellskas konstgräs i Sunne, blev en kalldusch. Linköpings FC bjöd på den och vann med hela 10-0 (6-0) och blev klart för semifinal i Svenska cupen.
Fridolina Rolfö stod för hälften av målen när Lilnköping slog Mallbacken i Svenska Cupen med 10-0. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Fridolina Rolfö stod själv för hälften av målen, Pernille Harder och Jonna Andersson vardera två och Stina Blackstenius ett,
Det var två lag som milt uttryckt inte var i fas med varandra. LFC regerande mästare i Svenska cupen rejält sparrat med supercupfinalen i Malmö i onsdags hade speeden och säkerheten på plats.
Litet alarmerande att skillnaden kunde bli så stor mellan två lag som kommer att möta varandra i Damallsvenskan.

The Observer 2016-03-20 20:56

Ja, så fick Mallbacken sota för uppdämd frustration från Supercupfinalen mot Rosengård. Det händer inte så ofta att det blir tvåsiffrigt mellan två lag i samma division. För LFC:s del vill jag minnas att de vann med 11-0 mot Djurgården i DA 2012.

Man ska nog inte dra alltför stora växlar på resultatet. Det är fortfarande försäsong och LFC vann mot Eskilstuna med 8-3 (kunde varit större diff) i en träningsmatch tidigare. Det var bara några dagar sedan Mallbacken fick de sista spelarna på plats, LFC har kvar sina sedan förra säsongen. Lägg till det spel på konstgräs, vilket nog inte var till Mallbackens fördel. Jag tror inte det blivit tio mål på Strandvallen.,.. Det kommer nog att bli tajtare när lagen möts i Linköping i DA-premiären 17 april.

På något sätt ska det väl också märkas att LFC har A-landslagsspelare på i princip varje position förutom målvakten. Mallbacken har väl hälften, varav tre som just anlänt. Om tränare Sjögren kommit på att köra med tre anfallare redan förra säsongen (vilket han självklart borde gjort) hade LFC kunnat nå minst andraplatsen i DA och CL-spel. Den tabben kostade.

Tror inte "jäntera" är alltför nedslagna - nu har de en standard att sikta mot. Kanske blir matchen rent av "tändvätska"?

Till sist - TV, tidningar, klubbarna och SvFF - URUSELT MED INTE ENS EN ENKLARE LIVERAPPORTERING! DET ÄR SKILLNAD PÅ HERRAR OCH DAMER I SVENSKA CUPEN - OCKSÅ!