Göteborg får vänta på mål - men poäng mot KIF Örebro

Det blev inga mål mellan Kopparberg/Göteborgs FC och gästande KIF Örebro. 0:0 slutade matchen på Valhalla IP inför 325 åskådare och båda lagen kommer troligtvis att återfinnas bakom topplagen men före bottenlagen när året kommer att summeras.
KIF Örebros anna Björk Kristjansdottir i nickduell mot väl samlat KGFC-försvar. FOTO: Michael Erichsen, Bildbyrån.

Kopparberg/Göteborgs FC hade förlorat första matchen i Piteå och var nästan tvunget att vinna för att inte direkt tappa alltför mycket mark på topplagen. Defensivt spelade hemmalaget bra och skickligt och tillät inte vassa chanser för KIF Örebro.

I den 37:e minuten hade KGDC matchens dittills största chans när Pauline Hammarlund sköt en frispark från 18 meters håll mot överkanten av ribban.


Mycket mer behövs inte att nämnas av första halvleken. Kopparbergs/Göteborg kontrollerade utan att tvinga KIF-målvakten Carola Söberg till större räddningar.

Efter en dryg timme öppnades matchen upp lite och bägge lagen hade målchanser. Först KIF Örebro där Veronica Perez i misstänkt offsideposition kom fri med målvakten Jennifer Falk som dock lyckades ta bollen ifrån mexikanskan. Nästan minuten senare blev det mål av Pauline Hammarlund efter att Söberg bara boxade undan ett skott av Andrine Hegerberg, men eftersom Hammarlund var offside dömdes målet bort.

Det blev 0-0 till slut som gör att Kopparberg Göteborg redan är fem poäng efter serieledande Linköping och Rosengård. Härnäst blir det Kvarnsveden borta medan KIF Örebro möter hittills poänglösa Kristianstad på Behrn arena. Det ska mycket till på båda sidor om man vill utmana topplagen om SM-guldet eller en Champions-League-plats. Båda lag är å andra sidan troligtvis alldeles för bra för att hamna i bottenstriden. Hur stor mittfältet i Damallsvenskan kommer att bli år 2016 återstår dock att se.

mia.e. 2016-04-23 17:52

Tack för den snabba matchrapporten! Hm... hemmalagets "hon" utan närmare precision, kan det vara ...Pauline Hammarlund? :)

"I den 37:e minuten hade hemmalaget matchens dittills största chans när hon sköt en frispark från 18 meters håll mot överkanten av ribban." :)

Hörde lite av matchen på webben och det lät som det var rätt högt tempo ändå i matchen, eller en spännande match.. Två duktiga målvakter lät det också som då jag lyssnade, tog lite tur i att plocka eller blockera bollar, lät det som då just...