Så tufft som förväntat för Djurgården

Nykomlingen Djurgården har fått en tuff start i Damallsvenskan, tre poäng efter fyra matcher, men det är inget som direkt oroar nya tränaren Yvonne Ekroth. – Det är för tidigt på säsongen ännu och med facit i hand kan vi konstatera att det blev precis så tufft som vi väntat oss när vi i tur och ordning mött fjolårets etta, tvåa och trea i Damallsvenskan. Skönt dock att ha en trepoängare mot Vittsjö i bagaget.
Lite mer skärpa i avsluten eftersöks i Djurgårdens avslut. Johanna Rytting Kaneryd på väg framåt. Foto: Bildbyrån

Trots förlusterna kan man väl ändå konstatera att ni spelat bra fotboll men fått mager utdelning i form av mål och att det inte håller i Damallsvenskan?
– Nej, precis så är det. Vi arbetar med analysarbete med spelarna och bara kort kan jag säga att vi haft 26 hörnor och på dem gjort ett mål. Likadant har det sett ut i straffområdet. Många chanser men inga mål och tittar vi bakåt har vi släppt in mål som vi definitivt kunde sett till att ha blivit ogjorda.

Vad skulle du då säga är det största orsaken till er oförmåga att göra mål och vad ska bli bättre i defensiven?
– Det tar tid och krävs tålamod att spela ihop ett lag, vi har mycket boll, spelar bra fotboll och skapar chanser men effektiviteten måste bli bättre oavsett om vi pratar om spelet i straffområdet defensivt eller offensivt. Spelarna tittar på klipp och kan själva konstatera vad som behöver göras. Framöver hoppas jag att vi bit för bit tar de steg som behövs för att också börja plocka poäng.

Ni har en svår bortamatch redan i helgen mot KIF Örebro. Ett till stora delar nytt ungt KIF Örebro som hittills spelat in fem poäng, två fler än Djurgården.
Hur går tankarna inför den matchen?
– Vi möter ett lag som gjort en rejäl generationsväxling och med en ny tränare som fått ut mycket av laget. Träningsmatchen mot oss (3-1 i Örebro) i februari var till deras fördel men vi har kommit längre nu. Kan vi hålla uppe vårt spel och vara effektivare i våra avslut så är vi inte slagna på förhand men det kommer att bli en utmaning, en rolig sådan, säger Yvonne avslutningsvis.