Det kunde varit värre, Vittsjö

Vittsjö GIK var långt ifrån att ta revansch för 0-2-nederlaget i Svenska cupen för ett par veckor sedan när lagen möttes i Damallsvenskan på Malmö ip. Om det inte varit för Katie Fraine i målet hade FC Rosengårds segersiffror kunnat rusa iväg till mer än 4-1 (3-0).
Natasha Andonova gör 2-0 förbi Katie Fraine i Vittsjö-målet. FOTO: Christian Örnberg, Bildbyrån

Vittsjö-målvakten hade redan räddat ett par givna mål mot Natasha Andonova och en nick av Sara Björck Gunnarsdottir när hon efter 21 minuter något skymd fick kapitulera för Martas 1-0.
Natasha Andonova fick sin utdelning fem minuter senare. Det var hennes första mål den här säsongen och hon fastställde halvtidsresultatet med samma mellanrum. Lieke Martens som toppat den interna FCR-skytteligan fick vila på bänken denna match.

Natasha hade siktet rätt inställt, däremot inte Sara Björk Gunnarsdottir som i andra halvlek både nickade i stolpe och sköt i ribbans underkant.
Natasha noteras även för nålgivande passning efter ett anfall som startades av Emma Berglund på egen planhalva. Det gav 4-0 genom Marta efter 71 minuter.
Vittsjö lyckades spräcka FCR-målvakt Sofia Lundgrens nolla när Nkemjika Ezurike bröt ett Rosengård-anfall och fick bollen fram till Sandra Adolfsson som hyfsade resultatet till 4-1.

The Observer 2016-05-14 18:07

Med både FCR och LFC på maxpoäng blir det en intressant match den 29 maj då lagen möts. Resultatet i denna tidiga "seriefinal" efter en knapp tredjedel av serien kan vara en stark indikation på vem som vinner DA till slut.

Att LFC skulle komma förbi FCR på plusmål verkar osannolikt. Mer sannolikt är att inbördes möten och vem som först går på en oväntad förlust kommer att avgöra toppstriden (om ingen annan blandar sig i, men då måste de nog börja röra på sig nu...).

Att FCR ligger i topp med bra seriestarter är vi vana vid, men för LFC:s del får vi gå tillbaka till 2008 för att hitta fem vinster i rad i början av DA.