Michaelas sju minuter slutet för Kalmars 31 matchers segersvit

IFK Kalmars långa svit av hemmasegrar är spräckt. Efter 31 raka segrar i tävlingsmatcher på Gröndal, blev det förlust mot Limhamn Bunkeflo med 3–0. Stor matchvinnare blev rutinerade skyttedrottningen Michaela Johnsson som hoppade in med 30 minuter kvar att spela och som på sju minuter sänkte IFK Kalmar med tre snabba mål
Limhamn Bunkeflos Michaela Johnsson gratuleras efter sitt första mål mot IFK Kalmar av till vänster lagkaptenen Mia Persson och till höger Josefine Rydle. IFK Kalmars Tilda Bengtsson verkar dock kunna hålla sig för skratt.. FOTO: Joakim Carlsson.

IFK Kalmars långa svit av hemmasegrar är spräckt. Efter 31 raka segrar i tävlingsmatcher på Gröndal, blev det förlust mot Limhamn Bunkeflo med 3–0. Stor matchvinnare blev rutinerade skyttedrottningen Michaela Johnsson som hoppade in med 30 minuter kvar att spela och som på sju minuter sänkte IFK Kalmar med tre snabba mål.
Det var mycket besvikna miner i IFK Kalmar efter matchen, men tränaren Jonas Walfridsson var tydlig:
– VI förlorade mot ett bättre lag. Det är allsvensk klass på Limhamn Bunkeflo.

IF Limhamn Bunkeflo förde spelet större delen av matchen. Samtidigt hade man väldigt svårt att få hål på hemmalaget, mycket tack vare en storspelande Lovisa Johansson. IFK-målvakten och mittlåset impade heroiskt, främst i andra halvlek då IFK kalmar stack upp få gånger. Första halvlek var jämnare, men det var ändå hemmalaget som skulle vara mest nöjt med att det var mållöst i paus.

Limhamn Bunkeflo etablerade långa stunder ett presspel som IFK Kalmar hade svårt att bryta upp eller hota. Skånelaget spelade mycket disciplinerat och höll positionerna väl. Hemmalaget hade när man fick bollen, svårt med precisionen i passningarna och uppträdde stressat nästan hela matchen.
Det fanns också en känsla av frustration hos gästerna över att deras övertag inte resulterade i mål. Men när Michaela Johnsson efter 73 minuter kom fri och kunde slå bollen förbi Lovisa Johansson i Kalma-rmålet, då gick proppen ur. Johnsson slog till igen bara en minut senare och med tio minuter kvar fastslog hon slutresultatet.
– Kanske det blev något mål för stort, men jag tycker vi var det bättre laget, speciellt i andra halvlek. Det är givetvis en fantastisk tillgång att kunna ha en spelare som Michaela Johnsson på bänken till att kom in och avgöra, sa Limhamn Bunkeflos tränare Sven Sjunnesson.

För ett antal spelare i IFK Kalmar är det en helt ny upplevelse att förlora med hemma på Gröndal: Fanny Nilsson, Mathilda Johansson Prakt och Tilda Bengtsson i startelvan hade aldrig gjort det förut – liksom tränaren Jonas Walfridsson.
– Faktum är att det på ett sätt är skönt att sviten tar slut. Jag ville inte förlora den här matchen, men det har blivit lite för mycket fokus på den. Det viktiga är att vi vet och alla andra vet att vi är hemmastarka och det förändras inte av den här matchen, säger Jonas Walfridsson.

Text: Joakim Carlsson