Ältaförlust i ödesmatch

På Skytteholms IP spelades på fredagkvällen en viktig match för både AIK och Älta. Antingen kunde AIK dra ifrån Älta i bottenstriden vid seger eller så kunde Älta komma ikapp AIK vid seger. Det var en jämn match som slutade med 2-1-seger för hemmalaget AIK efter mål av Nicole Modin och Loreta Kullashi. Ältas mål gjordes av Madicken Stigberg inför 166 åskådare.
Loretha Kullashi på väg att runda Malin Sandin för 2-1-målet. FOTO: Anders Henrikson

Båda lagen kom från förlust i förra omgången.
Redan i sjunde minuten tog AIK ledningen genom Nicole Modin. Det var efter slarv på Ältas planhalva som AIK-spelaren till slut fick bollen och drog på ett kanonskott som gick i ribban via Älta-målvakten Petra Kümins rygg och in i mål.
Förutom målet var det ganska chansfattigt i första halvlek.
Älta hade en bra chans genom Elin Ekblom Bak som såg att AIK-målvakten Hanna Persson stod ganska långt ut. Ekblom Bak lobbade över snyggt men bollen tog i stolpen.

Med tio minuter kvar till paus kom kvitteringen. Elin Ekblom Bak låg bakom målet med ett högerinlägg som Madicken Stigberg nickade in. Väldigt snyggt anfall.

I andra halvlek var det lite fler chanser åt båda hållen. Bland annat försökte Elin Ekblom Bak lobba bollen över Hanna Persson i hemmamålet, men den här gången seglade bollen även över . Ältas Astrid Larsson fick också en chans men skottet gick precis utanför stolpen via en AIK:are..
I 76:e minuten kom ännu ett snyggt mål. Det var AIK:s Loreta Kullashi som gjorde det. Det var en riktig soloprestation i straffområdet där hon dribblade sig igenom hela Ältaförsvaret och sköt enkelt in bollen i mål.

Resultatet stod sig matchen ut och AIK kunde dra ifrån Älta i tabellen och är nu sex poäng före. Det ser värre ut för Älta som ligger kvar nästsist i tabellen.

Taggar: ,