Ryktet går: Lotta till Malmö

Under gårdagens landskamp fanns det många som diskuterade Lotta Schelins nästa adress. Idag kom en kallelse till presskonferens ifrån FC Rosengård och det många gissat känns kunna bli sanning.
Lotta Scghelin till FC Rosengård är dagens stora snackis. Foto: Bildbyrån

Efter åtta år i Lyon meddelade Lotta Schelin i maj att hon lämnar den franska klubben med vilken hon avslutade på bästa sätt genom att vinna Champions League.

Hos mästarklubben är det locket på.

– Det finns ingenting att kommentera just nu, säger sportchefen Therese Sjögran till SVT Sport.

Schelin spelade för damallsvenska Göteborg mellan 2001 och 2008. Sedan dess har 32-åringen spelat för Lyon och tagit åtta ligatitlar och tre Champions League-titlar.

Imorgon presenteras en eller kanske rentav två nya spelare. Caroline Seger som setts på FC Rosengårds träning i förra veckan har ännu inte meddelats vara klar för Lyon även om det spekulerats om det.

Ska man spekulera så ska man......

The Observer 2016-06-07 14:24

Ja, om ryktet talar sanning så valde Schelin pengarna och möjliga titlar före goa Götet!

Det kan hon naturligtvis inte klandras för. Trots allt är det ändå närmare från Malmö till Göteborg än från Lyon.

Sedan är det ju en annan sak att hon inte är/borde vara en självklar startspelare i Rosengård (lika lite eller till och med ännu mindre än i landslaget och lika lite som hon var i Lyon på slutet).

Kopparbergs då? Ja, kanske försökte man med ciderpengar, men räckte inte till - eller så konstaterade man att det är inte samma Schelin som för åtta år sedan eller för tre-fyra år sedan. KGFC kan säkert få mer pang för samma pengar....