Planen håller och drömmen lever för Emilia

För en månad sedan opererades Djurgårdens landslagsspelare Emilia Appelqvist sitt knä. Nu är hon sakta men säkert på väg tillbaka och OS-drömmen har hon inte släppt. – Nej, det gör jag inte förrän truppen är uttagen och mitt namn inte finns med säger Emilia när damfotboll.com ringer upp henne.
För Emilia Appelqvist lever drömmen om en plats i OS-truppen. Foto: Bildbyrån

Emilia har inte upplevt några bakslag sedan operationen och har nu så smått börjat springa på vanligt underlag och på torsdagen fick hon ok av sjukgymnasten Annika Näsmark igång att träna fotboll.
– Löpträningen på gräs har funkat fint och jag får nu också vara med på vissa delar av lagträningen. Det känns riktigt härligt faktiskt, säger Emilia.

Emilia följer så klart Djurgårdens matcher på hemmaplan och gillar det hon ser.
– Det är jättekul att det börjat lossna och trepoängarna börjat trilla in, lite lättare att sitta på läktaren då än om vi hade förlorat än massa, erkänner hon.

Förhoppningen finns förstås att du ska vara tillbaka i klubblaget snart och få en chans att möjligen spela in dig i OS-laget?
– Det har gått helt enligt plan och jag följer landslagets sjukgymnasts Annika Näsmarks råd till punkt och pricka. Men för den skull tar jag inget för givet. Händer inget, som att knäet svullnar upp när jag börjar med fotbollsträningen finns det ett litet hopp och så länge det finns ger jag inte upp. Jag skulle hemskt gärna vilja finnas med i OS-truppen men samtidigt måste jag hinna både bli helt bra i knäet och få någon/några matcher i benen och om det går kan bara tiden utvisa, säger Emilia.

Förbundskapten Pia Sundhage har med Emilia i den bruttotrupp som är uttagen inför OS.
– Vi stänger inga dörrar än men den 28 då spikar vi truppen. Det blir en kamp mot klockan för Emilia då vi lovat oss själva att inte ta med några halvskadade spelare
Vi får se om hon hinner komma igång och spela några matcher, allt hänger väl på det och att hon inte får några bakslag.

OS-truppen på 18 spelare och fyra reserver som presenteras den 28 juni på elitflicklägret i Halmstad. Nytt för detta OS är att samtliga reserver får vara tillsammans med övriga truppen i OS-byn.

mia.e. 2016-06-16 21:10

Gott att höra att Appelqvist är försiktigt positiv, men också säger att hon inte tar något för givet så. Möjligheten att få spela fotboll i Brasilien är ju inget någon fotbollsspelare som har chansen till det vill missa, men att hon låter det ta den tid det behöver. Bra spelare och "det kommer mer" i fotbollsväg, om tiden blir för knapp till detta mästerskap.