Rosengård vann slaget om Malmö

Damallsvenskans första Malmöderby genom tiderna slutade med en 3-0-vinst för hemmalaget Rosengård. Över 3000 personer kom till IP för att bevittna matchen.
Lieke Martens steget före under Malmöderbyt. FOTO: Bildbyrån

Måndagskvällen bjöd på ett historiskt möte för skånsk damfotboll. För första gången någonsin fick vi följa ett Malmöderby i landets högsta fotbollsserie för damer. 3307 personer sökte sig till Malmö IP för att ta del av matchen, vilket gav en fin inramning i kvällssolen.

Rosengård steg ut på Malmö IP som mesta mästare i Damallsvenskan. LB07 som nykomlingarna som överraskat under våren. Men när det väl kom till kritan var storasyster Rosengård numret för stort för LB denna kväll. Rosengård hade övertaget under större delen av matchen och LB07 stack endast upp vid ett par tillfällen i den första halvleken. Bortalaget skulle spela upp sig under den avslutande halvleken, men åt Rosengård fanns inget att göra.

Rosengård tog ledningen med 1-0 genom Lieke Martens. Samma Martens satte 2-0 precis innan pausen. Båda målen kom efter framspelning av Ali Riley.
– Båda målen var på bra inlägg från Riley, och det var skönt att jag kunde sätta båda, säger Martens efter matchen.

2-0 blev tillslut 3-0. Sista målet gjordes av Iva Landeka i matchens slutskede.

LB07:s tränare Sven Sjunnesson berömde motståndet efter matchen.
– Det här är Sveriges bästa lag. Vi har mött både Linköping och Eskilstuna och FC Rosengård är långt bättre. Så vi får bara ta och tacka för lektionen.