Spela på Damallsvenskan

Efter många årtionden då damfotboll knappt varit en parentes inom sporten, har nu damsidan fått sig ett rejält uppsving. Media bevakar dem allt närmare och fotbollsälskares blickar dras även de allt mer till damfotbollen. Att intresset ständigt växer är inte ett dugg konstigt då damligor i flera länder är bättre än herrligorna. Tittar vi på FIFA:s världsranking kan vi se att Frankrikes damer är rankade trea i världen medan deras herrar ligger på en sjundeplats. I USA är damerna etta på sin sida av rankingen, otaligt många gånger mer framgångsrika än vad männen är. Genom damfotboll upplever vi en gryning som kan bjuda på en strålande dag.
Spela på Damallsvenskan
Spela på Damallsvenskan

Det svenska damlandslaget

Det svenska damlandslaget har varit framgångsrika i de största turneringarna. Genom åren har det blivit ett OS-silver, fem EM-medaljer (varav ett guld) och slutligen ett VM-silver. Många trodde att de skulle vinna guld under Pia Sundhage ledning som förbundskapten (2012-2017), men än så länge har den eftertraktade vinsten uteblivit. Oavsett fick vi under denna era uppleva stor glädje, inte minst genom Lotta Schelin och Therese Sjögren, som var två varma motorer i lagets framfar och är två av de bästa spelarna inom svensk fotboll. Nu hoppas vi på en stormaktstid för damerna med deras nya tränare Peter Gerhardsson och hans förnyade trupp.

Spela på Damallsvenskan

Vad gäller Damallsvenskans utveckling har vi alla anledningar att förvänta oss fortsatt stark underhållning. I mitten av augusti slog Rosengård motståndarlaget Kalmar med 10-0. När såg vi senast ett liknande resultat i någon av herrarnas högsta divisioner? I år hittar vi Piteå IF, Rosengård och Kopparbergs/Göteborg FC i toppstriden av de tolv tävlande lagen, avgörandet ser ut att sitta långt inne.

När det kommer till spel på Damallsvenskan har spelsidor börjat punktmarkera ligans största betting-aktörer. Då väldigt många spelar på ligan råder det, precis som på herrsidan, en hård konkurrens mellan spelbolagen som är i en häftig kamp om att få till bäst odds. Detta är som mest uppenbart när du spanar in de som jämför de olika bolagens odds.

I dagsläget finns det över 100 spelaktörer på den svenska marknaden. Det kan med andra ord vara svårt att veta vilken spelsajt som är värd att vända sig till. En spelsajt som lämpar sig bäst för den som vill betta via mobilen är Leo Vegas, som byggt hela sin plattform just för mobilanvändare.

Bolaget prisas av många spelexperter och här hittar du Leo Vegas casinorecension, som ger dig en överblick över aktörens styrkor och svagheter. Exempelvis kan vi utläsa att användarvänligheten och bonussystemet är ett stort plus.

Det är en rolig tid för Damfotboll och sportens framtid ser onekligen ljus ut. Det ska bli spännande att följa årets Damallsvenska och se vilka som blir årets rättmätiga vinnare. Nästa år är det också dags för VM. Tar vi det efterlängtade guldet då?