Spänningen tätnar i Champions League

Den internationella damfotbollen har det här året slagit rekord med antal deltagande lag i Champions League, nämligen 62 stycken. Den enorma turneringen har redan bjudit på ett spännande gruppspel och nu är vi inne i perioden med alla finaler. Snart är det inte många lag kvar som slåss om titeln så vi kan lugnt säga att spänningen tätnar i årets Champions League. Gå in på fotboll.com för att följa alla dessa matcher och få detaljerad statistik.

Paris SG, Wolfsburg och Lyon i storform

Alla de lag som är kvar i årets upplaga av Champions League kan vinna, vilket är den stora skönheten med turneringen. Men det finns några lag vi tror extra hårt på inför de resterande matcherna: Paris Saint Germain, Wolfsburg och Lyon. Samtliga lag har visat upp en fin offensiv form som gjort att de öst in mål. Tillsammans producerade de 33 mål i sextondelsfinalen och i åttondelen leder Paris SG mot Breidablik med 4-0, Wolfsburg mot Twente med 6-0 och Lyon med 4-0 mot Fortuna Hjörring.

Skytteligan

Som du förstår har det hittills varit en målrik turnering, vilket innebär att vi har en sprakande skytteliga. I skrivande stund finner vi den norska Lyon-stjärnan Ada Hegerberg i delad ledning med Arsenals Vivianne Miedema på sju gjorda mål. Hegerberg har sammanlagt femton skott på mål medan Miedema varit mer effektiv med blott åtta stycken.

Bakom skytteligaledarna hittar vi Pernille Harder, Tereza Kožárová och Janine Beckie med fem mål var. Vad gäller flest antal gjorda assists får vi också titta åt Lyons håll. Det är nämligen den tyska mittfältaren Dzsenifer Marozsán som leder med fem målgivande passningar. Därefter hittar vi Slavia Prags Kateřina Svitková och St. Pöltens Isabelle Meyer på andra och tredje plats med fyra respektive tre assists.

Svenskarna som ligger bäst till

Vad gäller de svenskar som deltar i årets Champions League är det än så länge ingen som tar plats på toppen i varken skytteligan eller assistligan, men flera av dem kan vinna turneringen. Allra bäst till ligger målvaktslklippan Hedvig Lindahl och den skickliga anfallaren Fridolina Rolfö som båda spelar i Wolfsburg, samt försvararen Hanna Glas i Paris Saint Germain. Vi ska heller inte glömma Amnda Ilestedt som spelar för turneringens joker Bayern München.

Här ser du matcherna

Turneringen börjar dra ihop sig och spänningen går nästan att ta på. Det kommer med andra ord att vara flera matcher du inte vill missa. Medan C More sänder matcher från Damallsvenskan, så fokuserar Viaplay på att sända Champions League.

Vilka tror du vinner Champions League?