Betta på dina favoriter i världens största sångtävling – Eurovision Odds 2020

Snart är det dags för årets Eurovision Song Contest 2020. Få reda på hur du kan satsa på dina favoritartister. Betta på Eurovision 2020 och få bästa oddsen!

Odds på världens största sångtävling

Snart är det dags igen för världens största sångtävling, nämligen Eurovision Song Contest 2020! Varje år bänkar vi oss framför TV:n för att njuta av musik, spänning och massor av underhållning. Sverige har kammat hem många förstaplatser genom åren med storstjärnor som Abba och Carola. En ny svensk hit i år är alltså inte helt otippat. Här tipsar vi om de bästa och roligaste oddsen i årets Eurovision Song Contest!

Eurovision 2020

Eurovision Song Contest är en musiktävling med en intressant efterkrigshistoria. Tävlingen arrangerades för första gången 1956 i Schweiz och endast 7 länder deltog. Sverige fanns inte med. Tanken bakom musiktävlingen var att förena det splittrade Europa som kämpade med efterverkningarna från andra världskriget. En ny europeisk identitet var målet och den skulle hela Europa sjunga sig fram till.
Eurovision Song Contest 2020 är historiens 65:e upplaga. Semifinalerna hålls den 12-14 maj och det är då det gäller att hålla tummarna för Sverige. Hittills har vi lyckats kamma hem 6 statyetter. Först ut var Abba med Waterloo 1974. Därefter kom Herreys och rockade loss hela Europa med Diggi loo diggi ley 1984. 1991 tog Carola Häggkvist Europa med storm när hon dansade till scenfläktarna och Fångad av en Stormvind ekade på de flesta radiostationer från norr till söder. Efter minnesvärda uppträdanden från Charlotte Nilsson (1999) och Loreen (2012) blev det Måns Zelmerlöw som tog hem vinsten senast med svängiga Heroes 2015.
Värd för årets prestigefulla Eurovision final är Nederländerna som vann förra året med låten Arcade. Vackra Rotterdam slog faktiskt storebror Amsterdam i kampen om att få arrangera finalen som går av stapeln på Ahoy Arena den 16:e maj.

Odds på Eurovision och Melodifestivalen

För att sätta krut på spänningen är det många som väljer att betta på sina favoritartister under tävlingens gång. Du kan lägga en slant eller två på vår egen Melodifestival där 28 artister får tävla om vem som ska representera Sverige i Eurovision Song Contest 2020. Eller så kan du satsa fullt ut på Eurovision-finalen!
Redan i februari drog Melodifestivalen igång med sin första deltävling. Totalt arrangeras fyra deltävlingar, en Andra Chansen och finalen på Friends Arena den 7 mars. Siw Malmkvist var först med att vinna Melodifestivalen 1959 med sången Augustin. Senast var det John Lundvik som tog hem pokalen med Too late for Love. Nu tippar många spelbolag att det blir Mariette och Mohombi som går vidare till finalen i Stockholm. Vad tror du själv?

Betta på Eurovision 2020

Betta på Eurovision 2020
Har du bestämt dig för att betta på Eurovision Song Contest 2020? Kul! När du bettar satsar du pengar på hur stor sannolikhet det är att en viss artist kommer att vinna eller gå vidare till final. Hur stor är t.ex. chansen att Mariette går vidare till final? Hur sannolikt är det att hon vinner hela Eurovision Song Contest? Du kan betta på flera olika sätt om du tror att chanserna varierar i takt med att finalen närmar sig. Det kan alltid dyka upp nya artister som får en att tänka om.
Oddsen i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest baseras i princip bara på artisternas popularitet. Det sagt brukar oddsen skifta rejält när låtarna presenteras. TV och sociala medier spelar en viktig roll så håll koll på snacket mellan sändningarna för att få bästa möjliga odds!

Mer om odds för Eurovision Song Contest 2020

Hos de flesta ledande spelbolag i Sverige kan du betta på Melodifestivalen och Eurovision Song Contest 2020. Det går både att spela på odds i mobilen och webbläsaren. Tänk på att det numera är vanligt att spelbolagen kräver mobilt BankID eller e-legitimation för att du ska kunna lägga ett bet. Har du inte skaffat dig mobilt BankID ska du helst göra det först så slipper du förlora tid under tävlingens gång och kanske missar ett riktigt bra bet. Det positiva med att kunna logga in med BankID är att du slipper öppna spelkonto hos spelbolaget.
Ska du betta på Eurovision i mobilen har bland annat 888 Casino och ComeOn appar för det. Ta reda på vilka bidrag som står klara inför Eurovision Song Contest 2020. Spanien, Österrike, Belgien, Frankrike och Nederländerna har redan röstat fram sina respektive kandidater. Nu väntar vi spänt på att Sverige avgör vem som går vidare till att slåss om den åtråvärda kristallmikrofonen den 20 maj!