Damallsvenskan

Skånefokus i Damallsvenskan

Det spelas dubbla Skånederbyn i Damallsvenskan under lördagen. Intressanta ingångar är hur FC Rosengård hanterar veckans plötsliga tränarrockad och om Vittsjö GIK eller Limhamn Bunkeflo tar möjligheten att nå ännu säkrare mark.

Majgaard Jensen lämnar FC Rosengård – med omedelbar verkan

FC Rosengård och Jack Majgaard Jensen har gemensamt beslutat att avsluta samarbetet, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Linköping helgens stora vinnare

Linköpings FC utnyttjade helgens omgång till att dra ifrån i toppstriden. Längst ner i tabellen fick KIF Örebro se lite ljus med en viktig poäng medan Kopparbergs/Göteborg FC fortfarande sliter med spelet.

Dubbelt Chawinga i Kvarnveden

Två matcher står på menyn för Damallsvenskan under lördagen. Kvarnsvedens IK i stort poängbehov har ett familjärt nyförvärv till hemmamötet med tabelltrean Eskilstuna United.
Marija Banusics mål gav Linköping en poäng i tätstriden. FOTO: Matilda Ahlberg/Bildbyrån

Rosengård behåller hoppet efter sen kvittering

Linköping stod länge för effektiviteten och variationen i det allsvenska toppmötet. Mot slutet uppenbarade sig dock en öppning och serietvåan Rosengård kom ikapp till 2-2.
Ella Masar rundar Josephine Frigge och avgör för Rosengård. FOTO: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Tung derbyseger för Rosengård

Malmöderbyt på Swedbank Stadion skickade flera signaler till omvärlden. Publiksiffran 7 825 åskådare inte minst, Rosengårds markering i den allsvenska tätstriden med 1-0 och LB07:s förmåga att höja spelkvaliteten i underläget nådde också ut till fler än de på plats.

Handen full med onsdagsmatcher

En vardagsomgång med några riktiga guldkorn. Serieledaren Linköpings FC testar målskyttet på nytt mot försvarsstarka Piteå IF och Vittsjö GIK har ett viktigt derby mot Kristianstads DFF.

Anna Björk Kristjansdottir: Gillar att vi försöker spela fotboll

Limhamn Bunkeflo ligger bra till för att bli den bästa nykomlingen på länge. Både spelet och resultaten skvallrar om ett lag som vågar ta plats i de stora sammanhangen. – Jag gillar att vi försöker spela fotboll, det är idén, säger Anna Björk Kristjansdottir.
Catrine Johansson och Kopparbergs/Göteborg befinner sig i utsatt läge.

Catrine Johansson: Något nytt att tackla

Efter elva år i klubben har hon varit med om det mesta. Ändå är den ovissa tillvaron för ett absolut bottenlag otrampad mark för Catrine Johansson. En upplevelse som Kopparbergs/Göteborg FC:s försvarare helst skulle slippa.

Kosovare Asllani in – Jessica Samuelsson ut från Linköping

Inte bara en utan två stora truppförändringar hade Linköpings FC sparat till näst sista dagen av transferfönstret. Kosovare Asllani kommer in som en stor förstärkning, Jessica Samuelssons flytt blir en försvagning på motsvarande sätt.

Caroline Seger klar för Rosengård

En illa bevarad hemlighet läckte ut genom mediauppgifter under onsdagen och bekräftades senare av FC Rosengård. Där kommer Caroline Seger att fortsätta sin fotbollskarriär under hösten.

Isländsk förstärkning till Rosengårds försvar

De närmaste ett och ett halvt åren kommer FC Rosengård att förfoga över isländska Glodis Perla Viggosdottirs kompetens i backlinjen. Hon kommer närmast från stabilt spel i Eskilstuna United och ansluter efter EM-uppehållet.

Viktor Eriksson tar farväl av Eskilstuna United

Eskilstuna United får söka sig ny huvudtränare från och med nästa säsong. Under fredagen kom beskedet att Viktor Eriksson avslutar det fleråriga samarbetet med klubben.

Anna Oskarsson klar för Linköping

Serieledaren Linköpings FC värvar en 21-åring med hela högerkanten som arbetsområde. I samma stund tappar tabelltian Hammarby en pådrivare och en av sina hårdast arbetande spelare. Anna Oskarsson har skrivit kontakt på två och ett halvt år med start till höstsäsongen.

Linköping plockar in dansk talang

Värvningar mellan storklubbarna FC Rosengård och Linköpings FC hör inte till vanligheterna. Danska Nicoline Sørensen har dock hunnit med en sejour ”hemma” i Bröndby innan hon snart ansluter till ett nytt svenskt lag.

Anders Johansson förstärker Vittsjös ledarstab

Vittsjö GIK har fixat ny assisterande tränare inför höstsäsongen. Anders Johansson, med MFF och Djurgården som bekanta damuppdrag kliver in bredvid Thomas Mårtensson.

Kort Kanadavärvning för Rosengård

Efter lyckad provträning har Jenna Hellstrom skrivit på för Malmöklubben. Rosengård värvar i första hand en forward men 22-åringen har spelat på andra positioner tidigare.

Taktik och kontringsfart bakom Linköpings triumf i toppmötet

Eskilstuna United spelade habilt men utan spets och var illa ute så fort Linköpings FC gick framåt. Slutsiffrorna 0-2 och tio poängs skillnad i tabellen var en berättigad marginal sedan gästerna skaffat en tidig ledning och ökat chansen att försvara guldet.
Malin Diaz har inte stängt dörren till landslaget. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån (arkiv)

Uddlöst Eskilstuna kammade noll

Fokus i fotbolls-Sverige flyttar strax över till EM. I Eskilstuna United har de som får hålla sig hemma från mästerskapet några tankenötter att kläcka under det sex veckor långa uppehållet.
Mimmi Paulsson-Febo finns inte kvar när KIF Örebro samlas igen efter sommaruppehållet. FOTO: Johan Bernström/Bildbyrån

Mimmi Paulsson-Febo vill ha speltid - lämnar KIF Örebro

KIF Örebro fick en efterlängtad seger med sig in i sommaruppehållet. Matchen mot Djurgården blev också den sista med Mimmi Paulsson-Febo i truppen, målvakten lämnar för att få mer speltid.