Elitettan

Växjö DFF klart för Damallsvenskan

Växjö DFF vann vanan trogen helgens match. Dagen efter kom det stora jublet när laget räknade in avancemanget till Damallsvenskan.

Spelare och sponsorer till Växjö

Växjö DFF leder Elitettan med sju poäng. Var siktet är inställt visar de senaste dagarnas kommunikation: förstärkning från proffsligan i USA och miljonavtal på sponsorsidan.

Motigt för tätlagen i Elitettan

Den första omgången efter sommaruppehållet blev tuff för topplagen och de allra flesta tappade poäng. Mest uppseendeväckande var att serieledande Växjö DFF gick på pumpen efter en lång svit utan förlust.

AIK inte närmare toppen

AIK är främsta utmanare till lagen som vill avancera i Elitettan. Med tisdagsmatchen mot Uppsala kom man dock inte närmare, tappade istället dyrbara poäng efter 2-3-förlust på bortaplan mot Uppsala.

Ida Markström - backen som bröt familjemönstret

I Sundsvalls DFF är Ida Markström försvararen som håller ihop laget också när poängplockandet går trögt. Favorit i repris mot Östersund skulle iallafall betyda en vunnen placering i bottenstriden och mittbacken får chansen att fullfölja kampen.

Frida Boriero: "Vill spela så fin fotboll som möjligt"

Växjö DFF håller guldkurs på allsvensk plats. Efter tio omgångar är man laget som alla vill besegra, utan att någon har lyckats. – Vi vill alltid spela så fin fotboll som möjligt, målet är göra det i varje match, säger Frida Boriero.
Ida Strömblad i aktion mot Mallbacken... FOTO: Jan Andersson

Ida Strömblad: ”Ska vara kaxigt ödmjuka”

Elitettans närmaste derby spelas snart på Hovåsvallen. Ifjor var Hovås Billdal och Kungsbacka DFF också nära varann i tabellen, i år skiljer det mycket mark mellan gästerna med full form och hemmalaget längst ner.

Moa Mattsson: "Absolut en positiv förändring"

Hon har gjort ett par utflykter i när och fjärran. Ändå är få så Uppsala-förknippade som kulturbäraren Moa Mattsson. Nybildade IK Uppsala Fotboll är hennes fjärde elitklubb i universitetsstaden.

Elin Nyman: "Har kommit in i ett bättre flow"

Har det vänt för Mallbackens IF? Poäng i de tre senaste matcherna, en seger får gärna bli fler. Precis som målen, menar Elin Nyman. "Vi har kommit in i ett bättre flow, är lite mer på G" säger hon.

Tränare lämnar elitettanklubben

Östersund byter tränare i jakten på bättre resultat i Elitettan. Klubben meddelade under onsdagskvällen att Håkan Lindström valt att sluta sitt uppdrag hos ÖDFF.

Fanny Hjelm Rönnlund: "Ofta stolpe ut"

Förra året var Umeå IK laget som åkte ur, en 19 år lång relation i högsta serien var över. En division ner i seriesystemet är den forna storklubben alltjämt ett hett villebråd.

Kalmar fortsätter jakten på topplagen

IFK Kalmar anför klungan bakom den obesegrade ledarduon i Elitettan. Modiga sju poäng skiljer upp till toppen, den senaste insatsen talar förvisso för att avståndet bör vara mindre än så.

Assi laddar för långdistansderby

Assi IF har startat med raketfart, är obesegrat inför prestigemötet med Umeå IK. Kalixlaget har en tydlig lokal förankring, lika stark hos dem som tagit sig över hela landet och fyra divisioner för att ta tillbaka sin plats.

Sarah Storck: "Klart att vi gärna förstör för dem"

Sarah Storck är tillbaka i storstadslaget, i den svartgula Solna-familjen. Men AIK är inte i Elitettan för att stanna, helgens match på Skytteholm ger en spännande fingervisning i toppmötet med Växjö DFF.

Nykomling vill bli bäst i Halland

Titeln ’bäst i Halland’ lockar för spelarna i både IF Böljan och Kungsbacka DFF. Bland annat hos en 19-årig, djupledslöpande forward som kombinerar fotbollen med räddningstjänst-utbildning. Wilma Persson Gullqvist närmar sig torsdagsmatchen med derbykänsla.

Ny form för elitfotbollen i Alingsås

Holmalunds IF spelar sitt andra år i Elitettan - det är redan klart att det blir det sista. Föreningen och damsektionen går skilda vägar efter säsongen. Medan letandet efter samarbetspartner och ny klubbadress fortgår gör spelarna sitt för att behålla elitstatus.

Växjö DFF på rätt kurs i Elitettan

Tre matcher och lika många segrar. Serien är ung, men Växjö visar upp flera av komponenterna hos ett topplag. Många mål framåt (elva), få insläppta (ett) och full pott även när det kärvar.
Emma Lind har siktet inställt med LB07. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Emma Lind vill mer efter resan till serietoppen

De första månaderna i den nya klubben fick hon skruva ner konkurrensinstinkten och ta sig tillbaka från skada. Nu tävlar Emma Lind på lika målvaktsvillkor i LB07 och trivs med tillvaron i Malmö och i toppen av Elitettan.
AIK strået vassare i dagens match. Foto: Björn Pettersson

Sirius utan chans mot AIK

AIK kom till dagens match med hetast vilja i bagaget och kunde resa hem med full pott. Sirius fick kännas vid sin tredje raka förlust, den här gången med siffrorna 2 - 5.
Elaine gör comeback som spelare.Foto: Per Kristensen

Elaine gör comeback

Elaine lämnar tränaruppdraget i Älta IF och fortsätter som spelare. Pierre Gardelius du Puy tar över tränaransvaret och det är en lösning som gör att klubben ser optimistiskt på kommande seriespel.