Piteå IF

Damallsvenskan har nått in på den andra halvan av seriespelet. Det betyder också att ledarlaget Linköpings FC kommer närmare totaltiteln. Sakta i backarna, med tio matcher kvar att spela är horisonten knappast så långt bort.

Artikel 2017-08-23 08:00

– De är väldigt spelskickliga och vågar spela in på mitten. Vi måste köra vår grej, då är vi också bra, säger Nina Jakobsson.

Inför de sista matcherna innan sommaruppehållet har lagen på medaljplats radat upp sig på samma sätt som serien slutade 2016. Piteå ligger fyra, kommer att stanna kvar där oavsett resultat mot tvåan Rosengård.

Artikel 2017-06-29 08:30

– Man kan inte vara annat än besviken, vi har många lägen som vi ska sätta, sade Madelen Janogy.

Den första möjligheten fick Piteås anfallsduo redan i matchminut ett. Ett helt förkastligt tillbakaspel från hemmalaget, istället för omtag fick Janogy en löpboll och Felicia Karlsson en framspelning att ta vara på öga mot öga med Carola Söberg.

Artikel 2017-06-25 16:50

– Vi tajmar inte in varandra. När vi tar löpningar sätter vi bollen på ett annat ställe eller så kommer den för sent. Vi läser inte av varann, säger Jenny Hjohlman.

Spelare för spelare finns det flera anledningar till att Örebro, med 14 raka allsvenska säsonger bör ligga någon helt annanstans än där de ligger i tabellen.

Artikel 2017-06-24 15:00

– Jag håller med. Man säger varje år att det är jämnt men i år är det faktiskt så, väldigt ovisst både i botten och i toppen och tabelläget för vissa lag säger egentligen inte så mycket om laget, säger Emelie Lövgren.

Piteå IF har råkat ut för följderna av en tajtare tabell med krympande avstånd. Bortaförlusten senast såg få komma på förhand, Kristianstad låg längst ner innan 1-0-triumfen.

Artikel 2017-06-04 09:00

Piteå öppnade bäst och skapade den första farligheten i matchen när tidigare Eskilstuna United spelaren Felicia Karlsson sprang ifrån sina försvarare på högerkanten och fick iväg ett avslut på mål. Gästerna som behövde studsa tillbaka efter två förluster fick sitt första läge efter tio minuter när Olivia Schough hittade alltid farliga Mimmi Larsson, men där var Hilda Carlén med.

Artikel 2016-06-30 21:12

– Vi är på G och har börjat få ihop det. Dessutom spelar vi hemma och har fint publikstöd, säger Irma Helin inför torsdagsmatchen mot Eskilstuna United.

Irma Helin anslöt till Piteå från Djurgården förra året och förlängde sedan sitt kontrakt med Norrlandsklubben.

Långt bort spelar mindre roll när nya dörrar kan öppnas. Med 40 U-landskamper i bagaget är nästa mål givet.

Artikel 2016-06-30 08:00

I början av matchen hade Piteå lite flyt med ett domslut. Faith Ikidi rev ner en helt fri Linda Sällström och kunde mycket väl fått rött kort för det tilltaget, men domare Lovisa Johansson missade situationen och blåste inte ens frispark.

Artikel 2016-06-26 16:53

Rosengård inledde piggast och tog också ledningen efter ett fint spel på högerkanten som letade sig in till Nataša Andonova och ett kliniskt avslut strax innanför straffområdet. Otagbart för målvakten i Piteå Hilda Carlén. Skånskorna kom också att ha det mesta av bollinnehavet under den första halvleken på ett regnigt LF-arena.

Artikel 2016-06-18 16:38

Både KIF Örebro och Piteå IF har tappart viktiga spelare inför årets säsong. Medan Elin Magnusson, Marina Pettersson Engström, Sanna Talonen och Susanne Lehtinen slutade med fotbollen tappade Piteå mittfältaren Emilia Appelqvist till Djurgården och målspottaren Pauline Hammarlund till Kopparberg(Göteborgs FC.

Artikel 2016-06-15 21:27

– Jag tror att denna samlingen stärkte mina chanser till en OS-plats men man måste göra jobbet framöver. Jag försöker att inte tänka för mycket landslag, det är Piteå som gäller nu, säger hon.

I halvannat år har Hilda Carlén hängt stadigt i blågult. Debut i andra halvlek mot Finland i februari 2015, 20 bänkar senare gjorde hon Moldavienmatchen från start till och i mål.

Artikel 2016-06-10 11:05

Men den skillnaden var inte så tydlig som mellan ovannämnda gräsplaner. Typiskt för ett lag i KDFFs position är att viljan övertrumfar förmågan. Korta anfall och nervösa avslut så snart man närmade sig boxen. Å andra sidan spelade PIF disciplinerat.

Artikel 2016-05-29 18:34

Det gick undan i inledningen av matchen. Efter en Piteå-hörna kunde Kvarnsveden och Tabitha Chawinga ställa om och hemmalaget hade då svårt att hänga med gästernas målfarliga forward. 20-åringen, hon fyller år idag, sprang sig loss på vänsterkanten och hittade in till Meghan Toohey som gjorde sin försvarare och skickade in bollen i högra hörnet. Då hade vi passerat åtta minuter.

Artikel 2016-05-22 17:09

– Vi fick till det med försvars- och det offensiva-spelet, det känns som att vi är på gång och jobbar vi så här kommer det att riktigt bra i år, säger tvåmålsskytten Madelen Janogy efter matchen.

Artikel 2016-05-15 19:11

Piteå tog en snabb ledning mot Djurgården när Elin Bragnum som sittande kunde nicka in 1-0 efter att Djurgårdens målvakt Gudbjörg Gunnarsdottirlämnat en retur på Felicia Karlssons skott. efter bara tre minuters spel.

Artikel 2016-05-08 16:20

Tränaren Stellan Carlsson berättar att man sedan senaste matchen mot Umeå IK kunnat träna på bra, alla spelare utom en, Ellen Bergkvist, är tillgängliga.
Motståndarnas många skador är inget att han vill lägga något stor vikt vid.
– Nej, det är som det är och alla drabbas vi från tid till annan. Vi får fokusera på vårt, svarar han när jag för det på tal.

Artikel 2016-05-04 06:58

Såväl Piteå IF som Kopparbergs Göteborg har varit svårplacerade under försäsongen. Båda lagen har tappat nyckelspelare, gnetat på och längtat efter premiären. En som kanske längtat extra är Piteås förra skyttedrottning Pauline Hammarlund som idag återvände till arenan i sin förra hemstad - iklädd det gästande lagets matchtröja. Men Hammarlund fick ingen trevlig återkomst i premiärmatchen.

Artikel 2016-04-17 16:36

Placeringarna hamnar helt i skymundan när tränaren driver Piteås modell framåt.
Få färdiga fotbollslirare har välkomnats av planet på Kallax de senaste åren, snarare vill man locka spelare som likt Emilia Appelquist och Pauline Hammarlund hade förutsättningar och tog ett avgörande steg med träning och vardag på LF Arena.

Artikel 2016-04-14 17:14

Det var endast i snabbhet skillnaden utföll till pojkarnas fördel. I det fysiska spelet steg inte tjejerna undan, till exempel Tempest-Marie Norlin när hon kämpade in 1-0 och nickade in 2-1. Ellen Löfqvist vann det mesta på mittfältet och satte 3-1 med ett långskott.
June Pedersen hade andel i tre av målen, bland andra hörnan som Felicia Karlsson fastställde slutresultatet med.

Artikel 2016-04-09 21:00

Samtliga sektioner ställde sig bakom bildandet av en alliansförening, skriver Piteå-Tidningen.
– Vi har svårt att förstå varför beslutet måste tas så snabbt som den 1 juli. Det kommer leda till enorma problem då massor av frågor är obesvarade, sade Anders Eriksson, avgående ordförande för damsektionen.

Artikel 2016-04-09 10:54